Ladies Cup

Algemeen
De LadiesCup is een inloopwedstrijd voor dames die naast hun bezigheden graag ‘s middags willen golfen.
In de periode van begin april tot eind september spelen wij wekelijks op de dinsdagmiddag waarbij je kunt kiezen om een 18 holes (starttijd vanaf 15.30 uur) of een 9 holes wedstrijd (starttijd vanaf 17.12 uur) te spelen.

Op elke eerste dinsdag van de maand wordt er een 9 holes qualifying wedstrijd gespeeld. De 18 holes wedstrijden zijn altijd qualifying, zo raak je gewend aan wedstrijdspanning en houd je je handicap op peil. De spelvorm is voor alle wedstrijden Stableford.

Je kunt je wekelijks voor dinsdag 13.00 uur aanmelden via de site van Golf & Countryclub ’t Sybrook. Ga naar Menu-> Proware-> wedstrijdkalender-> maand->LadiesCup 9 holes of LadiesCup 18 holes.
Als het aanmelden via Proware niet lukt kun je daarover contact opnemen met iemand van de LadiesCup commissie.

Er wordt gespeeld in flights van 3 personen welke op inloop worden ingedeeld. Hiervoor ligt er een lijst klaar (in het clubgebouw) waarop je je bij aankomst kunt inschrijven. Indien een flight vol is krijg je een kaart met starttijd en ga je de baan in.

Doelstelling is het beoefenen van de golfsport waarbij naast prestatie ook gezelligheid en ontspanning belangrijk zijn.  Na elke wedstrijd is er gelegenheid om nog even na te kletsen onder het genot van een drankje en een lekker speciaal voor ons samengesteld menu voor eigen rekening.

Daarnaast strijden we om de 1e plaats en wordt er een klassement bijgehouden over het gehele seizoen. Je moet minimaal 8 keer hebben meegespeeld om mee te kunnen dingen naar de wisseltrofee. Diegene met het hoogste gemiddelde van 8 scores wordt de kampioen. Er is een trofee voor zowel de 18 holes als de 9 holes wedstrijden.

In september wordt er een uitje naar een andere baan geregeld. Wij eindigen het seizoen met een wedstrijd die niet meer meetelt voor de eindscore maar hebben aansluitend een gezellig gezamenlijk etentje waar dan ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Wintergolf
Voor de liefhebbers is het mogelijk om in de winter (zonder wedstrijdelement) door te spelen. Er worden wekelijks starttijden voor zowel de 18 holes speelsters (v.a. 12.00 uur) als de 9 holes speelsters (v.a. 13.30 uur) gereserveerd door de LadiesCup commissie. Heb je belangstelling neem dan contact op met iemand van de LadiesCup commissie.

Deelname en kosten
Dames die lid zijn van het Sybrook, kunnen lid worden van de LadiesCup.  De contributie hiervoor bedraagt € 15,- per jaar.  Dit bedrag graag voor 1 april overmaken op rekening: NL15INGB0660740761 t.n.v. Camps/Suelmann onder vermelding LadiesCup en je naam.  
Dames die lid zijn van de Damesdag kunnen, zonder mededinging, kosteloos meespelen. Dames die lid zijn van de LadiesCup kunnen eveneens kosteloos en zonder mededinging meespelen bij de Damesdag. Voor beiden geldt dat bij bijzondere wedstrijden de eventuele extra kosten (eten, greenfee bij uitjes etc.) voor eigen rekening zijn.

Dames die nog geen lid zijn van de Damesdag of LadiesCup en die af en toe een keer willen meespelen betalen € 5,- per keer. Dames die overwegen lid te worden maar eerst sfeer willen proeven mogen de 1e keer gratis meespelen.

Heb je belangstelling om lid te worden neem dan contact op met 1 van de commissieleden van de Ladiescup. (zie tab. Contactpersonen)

Regels en afspraken
De golfregels en etiquette dienen bij alle wedstrijden te worden nageleefd. Let ook op de local rules.
In verband met een snelle doorstroming moet je tijdens het spel de bal oppakken als er geen punten meer te behalen zijn.
Speler en marker wisselen voor de wedstrijd hun scorekaarten. Na het einde van de ronde worden de Q-kaarten ondertekend en ingeleverd bij 1 van de leden van de LadiesCup commissie.