Ladiescup: Regel-en kennisquiz  EN  3 gangen-proeverij

Ladiescup: Regel-en kennisquiz  EN  3 gangen-proeverij

 

Op 2 maart heeft Edwin Hofte, met assistentie van Martha vd Vegt een regel -en kennisquiz gegeven speciaal voor de Ladiescup.   Natuurlijk heerste er eerst een beetje angst of onze kennis wel toereikend was, maar al snel was iedereen met alle aandacht de vragen aan het beantwoorden.

Daarna werd de quiz besproken en was er ruimte voor vragen.

Iedereen was erg enthousiast, niet in de laatste plaats door de leuke filmpjes en positieve feedback van Edwin. Tot haar grote verrassing was Coopie (Esin) de winnares, op de voet gevolgd door Hommeltje (Ella). Ondergetekende was uitgesloten van mededinging. 

Chapeau Esin en Ella!

                  

 

Vanwege het mooie weer trokken we na deze leerzame quiz gauw naar het terras voor een zomerse borrel.   Eindelijk zon!!!

Om 4 uur konden we aan tafel voor de mooie proeverij, maar niet voordat we via een omweg opnieuw entree hebben gemaakt over de daarvoor speciaal neergelegde rode loper, geflankeerd door gezellige vuurkorven. Er was meteen al een feestelijke ontvangst met een heerlijk glas bubbels.

Binnen heeft de horeca alles uit de kast getrokken voor dit feestje: een mooie aankleding,  rode tafellopers, mooi gedekte tafels met vazen vol fleurige tulpjes en niet te vergeten de ons bekende positieve klantvriendelijke bediening!

Dave en zijn keukenbrigade hebben onze hoog gespannen verwachting ruim overtroffen.

We kregen eerst een amuse (grote garnaal in tempura), en voor de eerste honger een broodplankje met oerbroodjes en heerlijke smeerseltjes.

Daarna een proeverij van voorgerechtjes: carpaccio, gemarineerde champignons, knoflookgarnaal, biefstukpuntje, een tomatensoepje en een erwtensoepje opgediend in leuke mini wekpotjes.

Als hoofdgerecht kregen we een proeverij van zalm, makreel, spare ribs, ribeye, biefstuk en een vegetarische bladerdeeg verrassing.

Alsof dat nog niet genoeg verwennerij was kregen we als nagerecht-proeverij een mooie plank met crème brûlée, trio van chocolade variaties en zwarte bessen ijs met rabarber.

Alles was met veel zorg bereid en erg leuk opgediend. 

 

 

We hebben ons best gedaan, maar zoals je kan lezen en zien konden we geen minpunten ontdekken.

Dave, je kookunst staat bij ons hoog aangeschreven, dus nu hopen op een mooie zomer vol golfplezier met aansluitend diner!  En natuurlijk met onze gezellige horeca-crew 🙂

 

Iedereen die niet gebruik heeft gemaakt van deze super-proeverij:

Heel erg sneu voor jullie, maar gelukkig is dit een voorproefje van de kaart dit seizoen.

Daarom tip van de Ladies:   kom gauw op ‘t Sybrook dineren!

 

Marike.