Laddercompetitie

Laddercompetitie

Na vorig jaar te zijn ingestapt in deze competitie was het dit voorjaar tijd om de handschoen weer op te pakken. Er zijn meerdere leuke elementen aan de ladderwedstrijden. Het is laagdrempelig, het is  eenvoudig te plannen met je tegenstander via de app, je kunt de spelfrequentie, wekelijks, 2-wekelijks of anders makkelijk aanpassen. Ook kun je met je tegenstander afstemmen over hoeveel holes je de wedstrijd wilt spelen. Mijn voorkeur gaat overigens uit naar de volle 18 holes.

Daarnaast is matchplay natuurlijk de meest pure vorm van golf. Zorgen maken over je kaart bij een slechte hole is er niet bij, de volgende hole begint het spel gewoon opnieuw. Ik heb een aantal memorabele partijen gespeeld waarbij met name de matches tegen Michiel Keuper en Peter Bouwma mij het meest zijn bijgebleven. In beide partijen bleef ik lang op achterstand staan maar kon ik 3 holes voor het einde weer bijkomen en werd het op de laatste hole beslist. Uiteindelijk kwam ik uit op 6 winstpartijen en 1 (terechte) verliespartij tegen Ed Hofte. Ook dat was zeer leerzaam omdat Ed als referee mij goed kon bijpraten over de “Rules of Golf”.

De totale score betekende uiteindelijk dat ik deze laddercompetitie 2022 als eindwinnaar kon afsluiten. Dit levert eeuwige roem op omdat je in app wordt bijgeschreven in de “Hall of Fame”. Conclusie: een competitie waarbij je op een leuke en sportieve wijze kennis kunt maken met andere competitieve golfers in de vereniging.

 

Dick de Ruiter