Kwint en Leonie winnen Clubkampioenschappen

Kwint en Leonie winnen Clubkampioenschappen

Kwint Kuipers en Leonie Richter zijn de terechte clubkampioenen strokeplay 2017. Beide prestaties baarden opzien, maar de eerste ronde van Leonie was ronduit uniek: 68 slagen betekende een nieuw baanrecord!

De clubkampioenschappen zijn voor veel leden het hoogtepunt van het wedstrijdseizoen. Wat is er nu mooier dan een heel weekend spelen op een prachtig geprepareerde baan en jezelf meten aan de beste spelers van de club. Bovendien zorgt een weekend topgolf altijd weer voor de nodige anekdotes.
Zo was er Wilbert Huuskes, vooraf nog betiteld als kanshebber, die zondag uitgeput zijn elfde hole bereikte. Teveel golf in één weekend volgens Wilbert en wie geeft hem ongelijk. Op de bewuste hole stond trainer/pro Marc Brorens te wachten, die Wilbert nog een keer wist op te peppen en dat had effect: zijn ijzer viel rechts van de vlag en verdween na 1 stuiter pardoes in de hole! Deze ‘hole in one’ kon maar op 1 manier gevierd worden en dat was met een ouderwets Heerencup rondje aan de bar!

Jeugd is in vorm

Het was de jeugd die de macht greep. Zo was er bij de dames de eerder gememoreerde Leonie Richter, die met haar vader Harold als caddie aan de tas weer eens bewees over een groot golftalent te beschikken. Het gaat op dit moment heel hard met haar ontwikkeling en de doelstelling voor 2017 is nu al behaald. Hoogste tijd om deze bij te stellen en we zijn allemaal benieuwd waar dit gaat eindigen.

Ook bij de heren was de jeugd sterker dan ooit. Joris Spanjer ging na de eerste twee rondes zelfs aan de leiding. Joris bewijst niet alleen trickshots te beheersen, maar groeit in snel tempo uit in een heel volwassen golfer. De titel ging naar Kwint Kuipers, die van tee tot green heel goed golf speelde. Kwint was niet van zijn stuk te brengen, totdat hij zijn kaart kwijtraakte. Gelukkig voor Kwint had de achteropkomende flight zijn kaart meegenomen en kon Kwint zich weer richten op zijn golfspel. Met rondes 83-74-76 won Kwint afgetekend en dat is heel erg knap.

Senioren

De clubkampioenschappen werden voor het eerst gecombineerd met de senioren kampioenschappen. Alle finale rondes op één dag dus, en dat zorgde voor een drukke prijsuitreiking met veel prijswinnaars. Vooral door de senioren werd dit als zeer positief ervaren, want het toernooi kreeg een mooiere omlijsting. Wel moet onderzocht worden hoe de binnenkomst van spelers beter op elkaar kan worden aangesloten. De jeugdige senior Aart de With gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en datzelfde kon gezegd worden van Desiré Jansen, al kwamen Margreet en Irma nog dichtbij in de laatste ronde.

Tomas overstijgt zichzelf

Dan waren er ook nog de stableford kampioenschappen. Bij de senioren dames ging de titel naar Marianne Besseler, bij de heren senioren naar Aart de With, bij de dames naar Leonie Richter en bij de heren Tomas Golz. Vooral die laatste baarde opzien door zijn eerste ronde, waarin hij zelfs 47 punten wist te behalen. Zijn ervaringen heeft hij zelf opgetekend in een bijzonder verslag, dat is te lezen op deze website.