Koningswedstrijd in teken van lintje

Koningswedstrijd in teken van lintje

Afgelopen zaterdag werd de Koningswedstrijd gespeeld. En met – kersvers lid in de Orde van Oranje Nassau – Willem Janssen als wedstrijdleider kreeg de wedstrijd natuurlijk nog een speciaal tintje.

Willem heeft afgelopen dinsdag de koninklijke onderscheiding van de Burgemeester van Enschede ontvangen.  In het diepste geheim was er een feestje in voorbereiding waar ook de nodige Sybrookers bij aanwezig zouden zijn. De feestje ging helaas niet door omdat de zaterdag ervoor één van Willem’s beste vrienden zeer onverwacht is overleden. Willem vond het moment voor een feestje niet gepast en dat siert hem.

Hoe leuk is het dan om op ’t Sybrook in bijzijn van 50 leden nog even in het zonnetje te worden gezet ? Voorzitter Henk van der Sijs memoreerde die activiteiten die Willem belangeloos heeft uitgevoerd die aan de basis hebben gestaan van zijn ‘lintje. Terecht dus. Willem deed er spontaan een rondje in. Lang leve de Koning. Proost !

De wedstrijd was traditioneel een Texas Scramble in flights van 4. Elke flight heeft één oranje bal die beurtelings individueel moeten worden uitgespeeld. De rest speelt de scramble met één bal.

De flight van Herbert Schipholt, Paul Soer, Herman Pegge en Jolanda Nijhuis was de beste. Herbert is in vorm getuige zijn overwinning in de HeerenCup op woensdag 26 april en nam zijn flightgenoten op sleeptouw.