Koningswedstrijd kleurt oranje

Koningswedstrijd kleurt oranje

Joep Vos (16 jr) kondigde het al aan bij de wedstrijdleiding: zijn team zou de koningswedstrijd winnen. Uitgedost in een oranje hoed, vlinderstrik, boa en zelfs een oranje Callawaytas, vergezelde hij zich bij de teebox alwaar Nel Nijhuis en haar compaan een nieuw initiatief hadden bedacht: elke flight kreeg een vraag over de regels en bij het juiste antwoord werd men geridderd.

Joep mocht met drie senioren aftrappen. Metin Inan mocht op het laatste moment een vrijgekomen plek invullen. Gerard Nijhuis maakte de rest aan het lachen totdat teamcaptain Henk ter Braak ingreep als dat ten kostte dreigde te gaan van de concentratie.

foto-kongingsdagOnder bezielende kleiding van Henk was de start uitstekend. Hij en Joep gaven het voorbeeld. De ene par na de andere, afgewisseld met enkele birdys om je vingers bij af te likken.  Het kostte wat ergernis bij de achteropkomende flights omdat dit team te langzaam zou zijn, maar terecht zocht Joep naar dure ballen als die toch ergens in de rough belandden.
En het blijft natuurlijk een funwedstrijd. Blijkbaar werd er in de flights erachter te weinig tijd genomen om te lachen.

Dankzij fenomenaal teamwork met longhits van o.a. Metin en Joep, dito fairwayshots van Henk en Gerard, maar ook het korte werk van alle vier heren mocht er zijn, in het bijzonder de puts van Gerard en een dosis humor, voelde Joep voelde zich na afloop terecht de Koning te Rijk. Een dank aan de organisatie o.l.v. van Jolanda Nijhuis is op z’n plaats. Zij zorgde zelfs voor het mooie weer, dat deze Rijkbaan goed lijkt te doen.