Het kampioenschap van Heren 3 (27 holes)

Het kampioenschap van Heren 3 (27 holes)

In onze poule zitten 2 mindere teams qua golfspel, niet qua gezelligheid! En daarnaast zijn er 3 titel kandidaten. Twee weken geleden deden wij verslag van de zeer spannende overwinning van 10-8 op de eerste concurrent De Breuninkhof. Daarmee was de Breuninkhof zo goed als uitgesloten voor de titel. Vorige week waren wij gastheer en konden we rustig kijken, hoe onze concurrenten voor de titel het in een onderling duel tegen elkaar opnamen. Voor ons zou het ’t beste zijn als De Breuninkhof zou winnen van De Graafschap, de andere concurrent. Die wedstrijd eindigde vorige week in 9-9.

Voorafgaand aan het duel van zondag 1 mei, heeft De Graafschap 5 wedstrijdpunten uit 3 wedstrijden. Wij hebben na 2 wedstrijden 4 wedstrijdpunten. Omdat de Graafschap gastheer is op de laatste wedstrijddag, waren de scenario’s voor ons onderlinge duel op GC Driene duidelijk:

  • Verliezen wij, is De Graafschap kampioen;
  • Spelen we gelijk, dan maken wij volgende week in Lochem een goede kans op het kampioenschap;
  • Winnen we, dan kunnen wij een week voor het einde van de competitie al een kampioensfeest vieren!

In de aanloop naar de wedstrijd werd door captain Marc goed nagedacht over de opstelling. Hij overlegde met andere teamleden, maar tot het laatste moment was niet duidelijk hoe we zouden spelen. De Graafschap beschikte namelijk over de enige ‘single-handicap’ speler in de poule. En die had alles nog (heel dik) gewonnen. Moesten we die partij opofferen? Dat bleek obv handicaps niet te lukken. Onze nummer 1, Rudolf, moest de strijd aan gaan! Maar dan was de vraag wie de 2e single moest spelen. In principe was die plek voor Remco. Maar ook Carel kon die plek innemen. Uiteindelijk werd strategisch gekozen voor Carel op 2 en Remco op 3. De verwachte 2e man van De Graafschap zou slecht kunnen tegen veel praten tijdens het golfen, en juist dat kun je Carel wel toevertrouwen! Uiteraard speelt Carel ook een heel goed golfspel! 😉

We hadden allemaal niet zo goed geslapen. Want we konden immers kampioen worden! Marc vroeg zich zelfs af hoe een golfer zich dan voelt, als hij op zaterdag gaat slapen, als hij weet dat hij op zondag in de laatste flight van de Masters speelt… Niet langer aan denken. Op naar Driene!

De baan van GC Driene lag er super goed bij zondag en naar mate de dag vorderde, werd ook het weer steeds beter.  De dubbels waren allemaal heel spannend, zoals verwacht. Dubbel 1 verlies, 2 All square en 3 winst, leverde een 3-3 lunchstand op.

Na de lunch vertrok Rudolf voor zijn partij tegen de ‘single handicap’. En Rudolf deed het geweldig. Halverwege was hij 2 up en dit kon hij heel lang volhouden. Op 16 ging hij zelfs 3 up en dus winst: 3/2 en daarmee 5-3.

Carel speelde heel sterk, maar zijn tegenstander ook . En ‘lullen als Brugman’ werkte ook al niet helaas. Plan deels mislukt: 5-5

Remco speelde tegen de captain van De Graafschap. Hij ging als een dolle van start. 4 up na 4 holes. Wat volgde was een zeer spannende wedstrijd. Na 10 stond hij nog maar 1 up. Op de bekende hole 5 (in dit geval 14) achter het clubhuis, sloeg hij zijn 2 slag op 10 cm naast de vlag en kon daarmee de 2 up consolideren. Op 15 naar 3up en daarmee won hij na hole 16. 3/2 en dus: 7-5

3 punten in de laatste 3 wedstrijden zijn voldoende voor het kampioenschap. Maar onderweg waren er niet veel goede berichten. Bob was op 16 1 up, maar moest zijn bal links zoeken. Mark en Jan Willem hadden ook al plekken van de baan gezien, die je liever niet ziet… Dus vol spanning zaten we op het terras te wachten op nieuws.

Als eerste kwam Bob naar hole 18. Een klein teken maakte duidelijk dat hij 1 up was. Mooi, want zijn tweede slag lag op de voorkant green. Bob had 3 putts om de laatste hole te ‘squaren’ en daarmee de wedstrijd te winnen. Toen hij putt 2 binnen een meter liet liggen vroeg hij zijn tegenstander of hij die nog moest maken… ja hoor. Laat het maar zien… Of het de spanning was of een kuiltje in de green weten we niet, maar de putt viel niet. Daarmee werd de hole verloren en de wedstrijd gelijk gespeeld. Stand: 8-6

Op het terras was er een beetje teleurstelling.. zou het missen van die ene putt ons kampioenschap verpesten??

Vlak nadat Bob was gaan zitten kwam Captain Marc aangelopen. “Huh, Marc. Wat doe jij hier?”. “3/2” zegt Marc. Ja ok.. maar wat? “Gewonnen natuurlijk!”

Maar… maar… DAN ZIJN WE KAMPIOEN!!! “Niet!?”zegt Marc.. Ja echt! Door jouw overwinning komen we op 10-6!

Jan Willem kon het helaas niet bolwerken, waardoor zijn wedstrijd verloren ging. Maar de 10-8 overwinning was voldoende voor het kampioenschap en kunnen we volgende week relaxed de laatste wedstrijd, zonder enige druk, spelen!

Het was nu al een geweldig seizoen, en we hebben nu al zin in het seizoen van volgend jaar, in de 3e klasse!

Heren 3 – 27 holes!