KAMPIOEN, vierde competitiewedstrijd dames 50+ hoofdklasse 5 Mei 2022 in Emmeloord.

KAMPIOEN, vierde competitiewedstrijd dames 50+ hoofdklasse 5 Mei 2022 in Emmeloord.

Donderdag 5 mei op naar Emmeloord voor een leuke partij op ‘de berg’. Het wordt een uitdaging boven in de poule te blijven en de benodigde punten binnen te halen. De autorit was al een feestje op zich. Strakblauwe lucht, een zonnetje en een mooi, puur Hollands lentelandschap met bloeiende velden, een lust om naar te kijken. Bij de golfclub werden we ontvangen door drillende boorgeluiden. De hardwerkende bouwvakkers (we treffen het altijd goed), wijzen ons over “tijdelijk aangelegde looppaden” de ingang van het clubhuis. We vallen met de neus in de boter, de plaatselijke regels (een heel A4tje) worden zojuist doorgenomen.  

Na de koffie met lekkers begeven we ons richting de drivingrange. Serieuze voorbereiding was op deze dag uitermate belangrijk. We hadden het tweede startmoment, dus er was voldoende tijd om de, voor ons redelijk onvoorspelbare, baan met de heuvelachtige op en af lopende greens, te bestuderen.  Na een aantal verkleedpartijen (het werd steeds warmer) was het startmoment daar. De afslagen bij de singles waren allemaal mooi en strak, dus een goed begin van de dag. Het was een baan met flink wat bunkers en laterale waterpartijen, maar heerlijk om in dat Hollandse polderlandschap te mogen golfen. De single partijen verliepen naar wens. Eén partij verloren in de laatste hole, door een gemiste put. Dit was even een zure appel, maar in de greensome wellicht weer goed te maken. Nog twee partijen gelijk gespeeld en de andere drie partijen gewonnen. Tijdens de lunch is er uitstekend gezorgd voor de inwendige mens. Het terras met het heerlijke zonnetje beviel iedereen goed, maar al snel kregen we het signaal om te starten met de greensome en om ons weer te begeven naar hole éen! Golfclub Emmeloord is een 9-holes baan, maar voor de tweede ronde is er op 4 van de 9 holes een andere afslag plaats. Heel verrassend met die hoogte verschillen en vergezichten, de bollenvelden en de schaapjes. Terugkomend bij het clubhuis werden de uitslagen van ons team snel uitgewisseld.  Ook de greensomes zijn redelijk naar wens verlopen. Een partij met 7-0 en een andere met 6-2 gewonnen, en één partij gelijkgespeeld. Spannend, hoe hebben de andere teams gespeeld? Bij aankomst in het clubhuis werd ons zeer vriendelijk gevraagd om gelijk te douchen, dit natuurlijk om de spanning erin te houden. Gepoetst, verkleed en opgefrist kwamen we terug op het terras, waar alle teams reeds aan de borrel waren en ..… in afwachting van de uitslag.  En daar was dan het grote moment: Team ‘t Sybrook heeft op alle speeldagen gewonnen en is KAMPIOEN in hun poule in de hoofdklasse dames 50+, 18 holes. We werden door de andere teams uitbundig toegezongen, er werd getoast, ons werden felicitaties ‘toegeworpen’ en daarna mochten we genieten van een heerlijk buffet van de plaatselijke Chinees.

Het team dat de hoofdklasse gaat in ruilen voor de 1e klasse heeft met veel verve een pracht lied gezongen. Wat zullen we deze gezellige dames gaan missen.