Kampioen! Dames 18 holes hoofdklasse

Kampioen! Dames 18 holes hoofdklasse

Donderdag 20 april, onze laatste golfwedstrijd. We gingen naar Golfclub de Semslanden bij Gasselte, een prachtige baan in het hoge Noorden. Het was “erop of eronder”, kampioen worden of eervol tweede worden. Alhoewel, eigenlijk kon het niet misgaan, we hadden tenslotte alles nog gewonnen. De dag begon koud met een ijzige wind en de mutsen konden weer op. Na enige tijd werd het weer vriendelijker en met de start van de greensomes kwam een flauw zonnetje tevoorschijn.

De singles hebben we gewonnen met 4-2 en de greensomes waren spannend tot de laatste hole. Gelukkig hebben we er bij een dubbel nog een gelijkspel uit weten te slepen bij de laatste put. Uiteindelijk werd het bij de dubbel ook 4-2.

 

Bij het afsluitend diner werden we mooi toegesproken door de captain van Semslanden:
“Op de groene weiden van het noorden en oosten, waar de wind altijd waait en de lucht zoet ruikt. Daar strijden de dames van de golfsport, op zoek naar glorie en roem.
Ze slaan hun ballen met kracht en precisie. Hun techniek en vaardigheid worden getest en elke slag is een kans om te zegevieren om hun team naar de top te leiden.
De banen zijn prachtig en uitdagend, met bomen, heuvels en waterpartijen. Maar de dames laten zich niet intimideren en ze blijven geconcentreerd en vastberaden.
En dan is er ‘t Sybrook, de grote winnaar, met hun spel vol gratie en moed. Hun overwinning is een triomf voor het team, en een bron van inspiratie voor de rest.
Maar laat ons niet vergeten de prestaties van elk individu, want elke dame heeft gestreden en haar uiterste best gedaan”.

 

En….. toen was het feest

 

Wij hebben prachtige speeldagen gehad met een hele goede sfeer tussen alle teams. Bij deze wil ik hierbij nog graag onze captain Marijke bedanken voor haar inzet om alles in goede banen te leiden, zeker geen sinecure met een groep dames😉.