Jip wordt 3e op het Nationaal Kampioenschap t/m 15 jaar

In het weekend van 23 en 24 september werd er op de Eindhovensche Golfbaan het NK strokeplay voor meisjes en jongens t/m 15 jaar gespeeld. Voor Jip Kockmann een belangrijk toernooi om zich te meten met zijn Nederlandse leeftijdsgenoten.

50 jongens en 18 meisjes speelden zaterdag de 1e ronde van 18 holes van de gele en rode tees op een mooie, uitdagende maar door hoosbuien natte baan. Jip wist dat de concurrentie sterk was van met name zijn NGF-selectiemaatjes. Zijn 1e ronde liep hij 3 slagen boven de baan, een nette ronde, maar hij zag dat hij met die score niet mee zou doen voor de prijzen. Gelukkig waren er nog 2 rondes van 18 holes te gaan op zondag waarmee de 5 slagen achterstand op nummer 1, nog zeker in te halen waren.

De beste 25 jongens en 9 meisjes mochten door naar de zondag voor 2 rondes strokeplay; In de ochtend 18 holes en na een half uur pauze nóg een ronde van 18 holes in de middag. 36 holes op 1 dag waarbij elke slag telt, een pittige opgave. Het was gelukkig prachtig golfweer! Jip maakte in de ochtend, na een mooie eerste 9 een score van 2 slagen boven de baan. Hij zag zijn achterstand op de koplopers verder oplopen…. Een beetje ontgoocheld begon hij aan zijn derde en laatste ronde van 18 holes. Na 8 holes stond hij +1 maar op hole 9, par 5, wist hij uit een onmogelijke ligging een briljante eagle te scoren waardoor hij met -1 door de turn kwam. Deze score kon hij, door heel goed spel, uitbouwen tot een eindscore van -2 (2 slagen onder de baan). Een hele sterke slotronde, maar zou dit genoeg zijn voor een podiumplaats?

In deze laatste ronde werd door geen van zijn concurrenten erg goed gespeeld, zij maakten alle drie een score van +5 waardoor Jip in 1 keer klom in het klassement naar de 3e plek, slechts 1 slag achter nummer 2 en 2 slagen achter de nummer 1….. Wat een close finish!
Onze Jip zet ’t Sybrook mooi op de kaart met een 3e plek op het NK t/m 15 jaar!!