Jip Kockmann wint German International Youth Trophy

Jip Kockmann wint German International Youth Trophy

Van 25 tot en met 28 juli deed Jip (hcp 1,7) mee aan de German International Youth Trophy op het golfresort Semlin nabij Berlijn. Dit toernooi maakt onderdeel uit van de Global Junior Golf Tournament welke gedurende het jaar over heel de wereld gespeeld wordt. In een zeer professionele setup wordt er sportief gestreden in meerdere categorieën voor jeugd van 12 tot en met 23 jaar.

Jip is 13 jaar en deed mee in de categorie tot en met 14 jaar vanaf de gele tees. Tijdens de eerste wedstrijddag bleek al snel dat zijn grootste concurrenten bij hem in de flight zaten. Twee 14 jarige Duitse jongens met goede handicaps (0,9 en 2,8) speelden hele mooie rondes van respectievelijk level en +1. Jip wist zijn vele birdiekansen niet te verzilveren die dag en scoorde +5.

De tweede speeldag speelde Jip een hele goede ronde van 73 slagen (+1) maar ook één van de twee Duitse jongens wist deze score neer te zetten, waardoor Jip met nog 1 speeldag te gaan 4 slagen achter de nummer 1 stond.

Tijdens deze laatste ronde was het spannend. Jip speelde weer erg sterk en haalde slagen in. Bij het ingaan van hole 18 stond hij zelfs een slag voor, echter wist de Duitse jongen hier een birdie te maken. En dus eindigden ze gelijk met een totaal van +7 over 3 rondes. Er volgde een play-off, net als op tv. Met een eigen buggy met chauffeur werden ze naar de teebox van de 18e hole gebracht om deze hole opnieuw te spelen. Beide jongens maakten een par. Opnieuw naar de tee van 18, beiden slaan hun approach op de green. En dit keer weet Jip de birdie te verzilveren en pakt daarmee zijn eerste grote internationale titel!