Jeugdwedstrijd zondag 22 mei

Jeugdwedstrijd zondag 22 mei

Afgelopen zondag was het weer tijd voor de 2e jeugdwedstrijd van het seizoen. Onder prima omstandigheden speelden 8 jeugdleden de 18 holes wedstrijd en deden 3 jeugdleden met de 9 holes wedstrijd mee.  Zes van onze jongste jeugdleden gingen samen met hun vader/moeder de baan in voor een 4 holes wedstrijd.

Bij de 4 holes wedstrijd nam de jeugd het op tegen de ouders. Waarbij de ouders van de gele/rode tee spelen en de jeugd van de oranje tees. Al snel bleek dat ondanks de geringe golfervaring, ze toch al heel goed bleken te zijn! De jeugd gingen vol enthousiasme de baan in, en dit enthousiasme werd ook beloond: Ze hadden namelijk allemaal beter gespeeld dan de ouders! Dus kon iedereen een mooie prijs mee naar huis nemen!

De jeugd die deelnamen aan de 9 holes wedstrijd speelden ook van de oranje tee. Het is mooi om te zien dat ook bij deze iets oudere jeugd het enthousiasme ervan af spat. Er speelden 3 spelers mee met de 9 holes wedstrijd, we gaan ervan uit dat over een paar jaar een groot aantal deelnemers van de 4 holes ook met deze wedstrijd kunnen gaan meedoen. De winnaar deze dag was Gijs Jansen met maar liefst 22 punten!

Tot slot de 18 holes jeugdwedstrijd, hierbij deden jammer genoeg maar 8 spelers mee. Het plezier was er echter niet minder door. De wedstrijd diende vooral als voorbereiding op de competitie, die over 2 weken begint. De winnaar van de wedstrijd was Wout Oude Weghuis met 35 punten!

Medio Augustus staat de volgende jeugdwedstrijd op de kalender, dit i.v.m. competitie (juni) en de zomervakantie (juli). We hopen dat iedereen dan weer meedoet! Natuurlijk is er op 2 juli aanstaande de Lonneker Staete Junior Cup, een erg mooie landelijke jeugdwedstrijd op onze baan.

Tim NuytsIMG_8534

IMG_8560