Jeugdwedstrijd en “zwemles”

Jeugdwedstrijd en “zwemles”

Jeugdwedstrijd 17 mei

Zondag 17 mei hadden wij een gezellige jeugdwedstrijd. De opkomst voor de 18-holes wedstrijd was jammer genoeg niet erg groot. In totaal deden er zo’n 11 mensen mee. Het bleek qua temperatuur een mooie dag te zijn, zonder regen.  Wij allen startten om 09:00 uur en liepen noord-zuid. Na ruim 4 uur waren we weer terug in het clubhuis. Hierna volgde de prijsuitreiking. 

 Er waren twee birdies geslagen, door: Nick Richter en Floris van Urk!

 De top 3 ging als volgt:

  1. Willem Oude Voshaar (46 stablefordpunten!!)
  2. Nick Richter (38 stablefordpunten)
  3. Victor Bos (36 stablefordpunten)

Gijs, Sam, Lukas en Hugo hebben op deze mooie zondag meegedaan aan de 9-holes wedstrijd tezamen met hun vader/moeder.  Ze hebben allemaal na de wedstrijd opgeschreven hoe ze deze ochtend beleefd hebben:

Gijs Jansen:
Ik ben eerste geworden, samen met mijn vader, met de ouder-kind-wedstrijd op zondag 17 mei. Soms ging het goed en soms ging het fout.

Sam van den Maagdenberg:
Ik vond het heel leuk en ik ben 2de geworden samen met mijn moeder. Er waren hele leuke prijsjes die je kon kiezen. Het putten ging heel goed, bij de eerste hole ging de put er vanaf 6 meter in en de laatste van 4 meter.image1

Lukas van den Maagdenberg:
Ik vond het een leuke wedstrijd, soms ging het goed, soms slecht. Maar dat overkomt iedereen weleens. De beste golfers ter wereld spelen ook weleens een slechte bal en verprutsen bij grote kansen ook ballen.

Hugo Bekker:
Bij de prijzen was niets bij wat ik niet leuk vond alleen het vroege opstaan vond ik niet zo leuk. Ik ben derde geworden samen met Lukas en onze vaders.

Vriendelijke golfgroet en veel speelplezier gewenst,

 Joep Vos

 PS De eerst volgende jeugdwedstrijd is gepland op zaterdag 13 juni

Zwemles op de golfbaan

In de meivakantie waren wij op Texel en hebben daar van de nieuwe negen holes van de Texelse kunnen genieten. Aan de kust is altijd sterke wind, heel uitdagend. Met wind is het ook handig om de rem van de trolley vast te zetten. Dit deed ik op de tweede PAR 3 helaas niet. Tijdens mijn put zag ik opeens mijn trolley in richting van de grote sloot rollen! Ik liep er nog achteraan, maar daar lag de trolley met tas al in de sloot.IMG_3520

Ik heb toch zwemdiploma C – zwemmen met kleding aan, dus snel schoenen uit maar STOP! Mijn vader stopte mij en ging zich zelfs helemaal uitkleden – midden op de golfbaan! Gelukkig was er niemand in de buurt. Hij ging het water in – rond de 12 graden en best veel wind is dat echt koud – en haalde tas en trolley eruit. De tas stond vol water en was zo zwaar dat ik dat zelf nooit gered had! De sloot was ook nog eens erg diep, dus ik had er niet in kunnen staan! Daar zat mijn vader met de billen bloot op de green – op de foto die hij van de rommel genomen heeft, zie jij nog zijn blote voeten…. De hoogtepunt ten slot: papa heeft zijn birdieput er wel ingemaakt! Een sandy-birdie is al zeldzaam, maar een “water birdie” is er zeker uniek!

Paul Golz