Jeugdige golfers domineren eerste Maandbeker 2020

Jeugdige golfers domineren eerste Maandbeker 2020

Afgelopen zondag werd eindelijk de eerste Maandbeker van 2020 gespeeld en voor het eerst was dat pas in juni. De redenen hiervoor zijn alom bekend, maar wat zijn we als club blij dat we weer wedstrijden mogen organiseren. Helaas nog wel in aangepaste vorm, zonder prijsuitreiking en met inachtneming van het protocol.

Dat weerhield 89 (!!!) spelers er niet van om in te schrijven. De Maandbeker is een relatief eenvoudige wedstrijd, maar wordt door het enthousiasme van leden tot de hoogtepunten van onze vereniging gerekend. En daar zijn we blij mee.

Het moet gezegd worden: het was een uitdagende eerste editie van de Maandbeker. Een koeler weertype, aangevuld met een stevige bries en enkele hoosbuien maakte het maken van een goede score lastig. Wat ook niet hielp was de grote hoeveelheid roest, welke bij de meeste deelnemers nog volop op de clubs aanwezig is. De scores waren dus nog niet al te best.

Vooraf werden de deelnemers geïnformeerd over het Corona protocol en werd gevraagd om vooral snel door te spelen. Aan alle richtlijnen is ruimschoots voldaan, waarvoor dank!

Natuurlijk waren er uitzonderingen op de mindere scores. Bij de Maandbeker 1 viel Loed Jordaan in positieve zin op, voor de meeste leden een nog onbekend lid. Loed is al sinds zijn vroege jeugd lid op ’t Sybrook, maar bivakkeerde de afgelopen paar jaar in Zuid Afrika. Doelstelling: Professioneel golfer. Dat betekent veel oefenen en dan word je vanzelf goed en dat liet Loed, die vanwege de Corona crisis tijdelijk terug is, ook zien met een knappe ronde van 4 boven de baan. Daarmee was die nog niet de beste, want deze eer viel wederom ten deel aan Tim Nuyts, die weer eens boven zichzelf uitstak met een knap rondje 73 (+1). Beide heren hebben hun visitekaartje afgegeven voor de clubkampioenschappen strokeplay, welke laatste weekend juni worden georganiseerd.

Toch werd de eerste Maandbeker van 2020 vooral gekleurd door een ander jeugdige speler: Jip Kockmann! Jip behaalde in moeilijke condities 40 stablefordpunten en dat in zijn eerste Maandbeker. Super knap om dan direct met de titel naar huis te gaan en dat zegt veel over zijn golfontwikkeling.

Al met al een zeer geslaagde start van ons wedstrijdseizoen. De komende weken zitten we niet stil met de senioren en reguliere clubkampioenschappen. We kijken er naar uit.