Jeugdcompetitie succesvol van start (update)

Verslag Jeugd 1 (36 holes)

Na vele maanden trainen was het afgelopen zondag voor Jeugd 1 (36-holes) zover. Op de Twentsche golfclub werd de aftrap gegeven voor wat een succesvolle competitie moet gaan worden, met als doelstelling het kampioenschap!

Het team bestaande uit Leonie Richter, Kwint Kuipers, Loed Jordaan en Tim Nuyts kwam zondag met deze gedachte in het achterhoofd aan op de altijd uitdagende Twentsche golfclub. We speelden tegen het 1e jeugdteam van golfclub Winterswijk, en men zegt altijd dat je in de ochtend de wedstrijd nog niet kunt winnen maar wel verliezen. Na de 2 foursome partijen stonden we met 4-0 voor, Loed en Tim wonnenhun partij met 5/3 en kort daarna volgden Leonie en Kwint met 4/2. Dit waren uitslagen waar we op konden bouwen voor de singles in de middag.

Na een heerlijke lunch (met kroketten zonder brood), gingen de middag partijen met de inmiddels ”vette” handen van start. Tim en Loed leken na een achterstand vroeg in de wedstrijd duidelijk last te hebben van de iets wat ”vette” handen, maar na 7 holes kwamen ze op stoom en wonnen uiteindelijk hun partij (Loed met 5/4 en Tim met 6/4). Kwint en Leonie schoten daarentegen uit de start blokken, waarbij Kwint geen moment in de problemen is geweest en uiteindelijk met 7/6 won. Leonie stond de hele partij ver voor maar de laatste paar holes kwam de vermoeidheid om de hoek kijken (ze had de dag ervoor ook al 36 holes gelopen), en met de goede mentaliteit won ze haar partij met 2/1. 

Hiermee stond de geweldige uitslag 12-0 op papier, een uitslag die we over 2 weken zeker een vervolg zullen gaan geven als we op Het Rijk van Nijmegen spelen tegen ’t Zelle. Deze dag is ook het nieuwe teamlid Maarten de Gelder er weer bij!

Verslag Jeugd 1 & 3 (18 holes)

Zondag 31 mei ging voor zowel team 1 als team 3 de NGF Jeugdcompetitie van start. Team 1 (18 holes) en Team 3 (18 holes) waren beiden gastheer, maar het derde team moest alsnog aantreden (en een thuiswedstrijd spelen), omdat het jeugdteam van de Sallandsche onverwacht uitviel. 

Team 3, oftewel het team van Paul Golz, Elias Saari, Joost van Loon, Floris van Urk en Mert van Duijn had een schitterende start van de competitie, want ze hebben de eerste ronde met 22-6 gewonnen. Elias was met 46 stableford punten en een superronde van 89 slagen de beste van de dag. Mooi om te zien is, dat alle vier de spelers in deze wedstrijd punten hebben gescoord en dat ze als team alle 4 punten binnen hebben gehaald.  Goed zo jongens! 

Er werd door alle flights redelijk goed doorgelopen en na afloop van de wedstrijd hebben de teams gezamenlijk lekker bijgekletst onder het genot van een frietje met versnapering. Daarna ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts.  

Volgende week staat de volgende wedstrijd in Elst bij golfclub Welderen, waar ze vandaag van hebben gewonnen, op het programma. 

Veel succes jongens en natuurlijk ook alle andere jeugdteams!