Jeugd Team Tour Oost (JTTO) 2016

Jeugd Team Tour Oost (JTTO) 2016

Eindelijk was het zo ver, na een winter met elke week lessen, begon de JTTO (Jeugd Team Tour Oost) op de golfbaan in Winterswijk.

Er doen 6 clubs mee, ‘t Zelle is voor tweede jaar organisator, De Graafschap, De Hooge Graven, De Koepel, Winterswijk en ’t Sybrook. De kinderen die mee doen zijn maximaal 13 jaar en hebben een handicap variërend tussen 27 en 54. Er wordt gespeeld van de Oranje Tee. Ons team bestaat elke keer uit 4 spelers. We spelen steeds tegen een andere club, 1 tegen 1 Stableford met een Marker van een andere club om ons te ondersteunen tijdens de ronde met tellen, regels etc.

In de eerste flight moest Gijs Jansen, daarna Wout Elferink, Luuk Puntman en Aimee Luna van den Heuvel en speelden we tegen De Koepel met een sterk team met hcp 27,6 tot 54. Waar die bij ons team 49 tot 54 is. Per flight kun je 2 punten winnen bij winst en 1 bij gelijkspel. Ook kun je als team 2 punten verdienen als je de meeste stablefordpunten hebt. Toen Matthieu en Gerard als Marker van de laatste 2 flights binnen kwamen had het team al de grootste lol. Gijs kwam tussendoor aan Matthieu vertellen dat hij op hole 9 een 2 had gemaakt (was par3) en Aimee had, na telefonisch contact met haar moeder, getrakteerd op een ijsje.

Winnen of verliezen waren we niet zo mee bezig. Wel of we nu een Tosti mochten, die we toch verdiend hadden. Het was 4 – 4 geworden, de 2 extra punten gingen echter naar De Koepel. Op 4 Juni moesten we thuis en in vergelijk met reguliere competities spelen we dan ook gewoon. Door het onverwachte wegvallen van Pien (knieblessure door een val), werd Luuk als vervanger bereid gevonden. Dus speelden we weer met het zelfde team tegen de Graafschap In dezelfde volgorde tegen een nog sterker team op basis van hcp dan de week er voor.

Dit mocht de pret niet drukken het was gezellig door de baan, alle markers die met ons team mee liepen hadden een leuke middag gehad en dat alleen Aimee 1 punt had binnen gesleept was geweldig. Luuk had zichtbaar hard gestreden want hij lag met zijn hoofd op de armen uit te rusten op de tafel.

De volgende wedstrijd is 11 Juni en spelen er andere spelers van onze brede selectie. Dit zijn Max Poorthuis, Jort Eekers, Luuk Puntman en als invaller Sven Varvik. Na deze wedstrijd volgt nog een wedstrijd in Lochem en de laatste in Ommen.

Hoe de laatste 3 wedstrijden zijn verlopen, laten wij zeker weten.

Aimee, Wout, Luuk en Gijs