Jeugd Glow in the Dark en Openingswedstrijd

Jeugd Glow in the Dark en Openingswedstrijd

De eerste wedstrijden van het jaar zijn door de jeugd gespeeld.

Zaterdag 11 maart: de Glow in the Dark was weer een geweldige avond, eigenlijk zoals ieder jaar. De baan – de oude ronde zuid/oost – verlicht met fakkels en andere lampjes, zag er sprookjesachtig uit. Maar ook de jeugdleden hadden zich uitgedost, zoals wel blijkt uit de mooie foto van Nick. Dit jaar mochten we de lichtgevende ballen van Het Rijk huren, deze zijn voor elke slag opnieuw op te laden. Daarnaast waren de mijnwerkerslampjes (voor op je voorhoofd) een uitkomst. Gelukkig hadden we het beste weer voor deze wedstrijd en was de baan een beetje opgedroogd na alle regen.
Er werd een shotgun gespeeld en de start was om 19.30 uur, toen het echt donker was. Bij de spelvorm was voor een leuke variant gekozen: telkens verder spelen (duo’s of trio’s) vanaf de plek van de beste bal. En toch werd het nog laat, tegen 10 uur was iedereen weer in het clubhuis voor een welverdiend drankje. Natuurlijk waren er winnaars bij deze funwedstrijd die met de eer mochten strijken, het trio: Maury Vriesema, Ike Hatenboer en Nick Richter.

Zondag 19 maart: de Openingswedstrijd is gespeeld door 20 jeugdleden. In eerste instantie heeft Joep Vos met de regelquiz op een leuke manier een aantal golfregels uitgelegd. Met een twintigtal vragen zijn er toch diverse onderwerpen aan de orde gekomen. Deze quiz (vragen en antwoorden) kunnen jullie vinden in het volgende bestand: REGELQUIZ. Ondertussen werd aan de ouders van de competitiespelende jeugd het een en ander uitgelegd over de competitie van dit jaar. Deze ouders hebben met de laatste vragen van de quiz ook meegedaan, bleek toch dat het niet altijd even makkelijk is die theorie. Daarna zijn jullie de baan ingegaan, Noord is gespeeld door iedereen. Bikkels zijn jullie, hoor! Het was droog, maar daar was dan ook alles mee gezegd, het was donder en druilerig weer. Als afsluiter een bord met stamppot boerenkool. Deze stableford-wedstrijd (driebal) is gewonnen door Jort Eekers, tweede werd Xander Knol, beide 21 punten. Daarachter een gedeelde 3e plek voor Joris Spanjer en Wout Olde Weghuis met 18 punten.

De volgende wedstrijden voor de jeugd kunnen jullie allemaal bekijken via deze link. Tussendoor zijn er natuurlijk de vrijdagmiddagwedstrijden (een keer per maand) en de onderlinge wedstrijden tussen de spelers van de competitie. Veel succes allemaal.

Mocht iemand zich nog willen opgeven voor het jeugdkamp (op zaterdag 8 en zondag 9 juli) dan kan dat via sybrookjeugdcommissie@gmail.com. We gaan er een gezellig weekend van maken.