Jeugd clubkampioenschappen

Jeugd clubkampioenschappen

Op zaterdag 16 september 2017 werden de jeugd clubkampioenschappen georganiseerd. Het was helaas niet zo’n prachtige dag als het voorgaande jaar, maar desondanks is er toch goed gescoord. Dit jaar werd de Strokeplay variant iets anders gespeeld vanwege het KLM open. Meerdere jeugdleden gaven aan hier graag naartoe te gaan. Daarom is er voor gekozen om voor de Strokeplay maar 18 holes te spelen, in plaats van de gebruikelijke 36.

Leonie kon haar titel helaas niet verdedigen vanwege een blessure aan haar pols. Zoals eerder gezegd was het niet een heel goede golfdag met wind en regen, dat maakt het niet makkelijker. Toch heeft Joris een fantastische score neergezet van maar liefst 75 slagen. Dit was ook voldoende voor de eerste plaats. De uitslag van de Strokeplay wedstrijd hieronder:

  1. Joris Spanjer 75 36
  2. Elias Saari 86 32
  3. Marell Zengerink 88 31

Naast de Strokeplay kampioenschappen is er ook altijd een Stableford kampioenschap voor de jeugd. Deze werd gewonnen door Joost met behoorlijk score van 40 Stableford punten. De uitslag van de Stableford wedstrijd hieronder:

  1. Joost van Loon 40
  2. Ike Hatenboer 38
  3. Jort Eekers 37

Na de tijd werd de wedstrijd afgesloten met wat lekkers en werden de winnaars met een groot applaus geëerd. De eerst volgende jeugd wedstrijd is de Herfstwedstrijd op 29 oktober, de een-na-laatste jeugd wedstrijd van het jaar. Zijn jullie er allemaal weer bij?