Jeugd 3 (holes): Einde van een leerzame golfcompetitie

Jeugd 3 (holes): Einde van een leerzame golfcompetitie

Het was vroeg opstaan zondag 1 Juli, ja de dag van de TT en van Max, maar helaas niet DE dag van Jeugd 3 18 holes.

Eerst nog even terug in de tijd, we zijn inmiddels al gastheer geweest en we hebben gespeeld tegen Lauswolt op Driene, mooi dichtbij en een knusse baan. De holes dicht bij elkaar dus je ziet je team genoten passeren.
De singles speelt iedereen geweldig, omdat Lars onze longhitter nog is bij team 2, wordt reserve Luuk ingevlogen. Floris eerste single 19 -9 winst, Gijs wint 20 – 18 en Luuk verliest maar met één stablefordpunt, dus we staan 11 punten voor. Aimee haalt 11 punten een goede score maar ze was vast onder de indruk van haar tegenstander die maar liefst 27 punten scoorde. Daar kan zelfs Aimee niet tegen op. conclusie 11 punten voorsprong bleek niet genoeg.

In de dubbels halen zowel Lauswolt als wij 41 punten dus 1 punt is binnen. Overal verliezen we dus doordat Marius een topdag heeft.

Zondag 1 juli
De laatste dag en we moeten naar Lauswolt en spelen tegen de Gelpenberg, jongens die zonder begeleiders komen omdat ze zelf al autorijden. Onze gemiddelde leeftijd was zeker 5 jaar lager dan die van de Twentsche, Lauswolt en de Gelpenberg en met Driene scheelt het zo’n 2 jaar.

Om 9:00 slaan we af met Lars, Floris, Gijs en Luuk. De wind is niet oost 3 zoals beloofd door weeronline, maar zeker windkracht 4 met vlagen van 5. Dat viel niet mee, zeker in de buitenlussen die net zoals op ’t Sybrook open zijn en veel water kennen.

Alleen Luuk wint met 1 punt verschil de andere heren verliezen hun singles met duidelijk verschil stand 58 – 42. In de greensome winnen zowel Lars / Floris als Gijs / Luuk 31 – 25. Totaal opgetelde stableford punten zijn voor de Gelpenberg, dus verliezen met 4 – 2 wat betekend dat omdat Driene verliest van de Twentsche met 4 -2, de Gelpenberg kampioen wordt.

We verliezen nooit met een groot verschil in stableford, dat blijkt omdat we meer plus stableford punten 253 hebben dan de nummer 2 Driene 334. Het was ons eerste jaar een team van 5 enthousiaste golfers, die 5 weken en 4 wedstrijden met heel veel plezier en gezelligheid, hebben gespeeld. Veel geleerd om mee verder te kunnen.

 

Tot volgend seizoen,

Jeugd 3 18 holes 2018.