Jeugd 1 ongeslagen kampioen

Zondag 21 juni was het zover, de belangrijkste wedstrijd van de competitie. Wanneer Jeugd 1 deze wedstrijd zou gaan winnen, zou het kampioenschap al binnen zijn met nog 1 wedstrijd te gaan. 

’s Ochtends was het al erg gezellig in de auto op weg naar golfbaan ’t Zelle. Loed en Leonie (die ook samen de foursome zouden spelen) hadden voor de grap een tactiek bedacht: De tegenstanders eerst laten denken dat ze zouden kunnen winnen, en dan er strak tegenaan gaan. Na het inschrijven en inslaan, op naar de eerste tee. Captain Tim, die er helaas niet bij kon zijn vanwege clubkampioenschappen, had al aangegeven alle vertrouwen in het team te hebben.

Maarten en Kwint pakten al vroeg een voorsprong, daarentegen hadden Loed en Leonie er iets meer moeite mee. Loed en Leonie stonden na 4 holes 3 down, wat ze niet hadden verwacht, maar op hole 5 keerde het tij. Hole na hole werd gewonnen, wat uiteindelijk leidde tot een 6/4 winst (de tactiek had toch geholpen!). Maarten en Kwint wonnen met een ruime overwinning van 7/6. Na de lunch stond het team weer present om te beginnen aan de singles. Het kwam met bakken uit de lucht en overal waar je keek zag je paraplu’s en regenpakken, maar jeugd 1 liet zich niet uit het spel brengen. De singles waren wel heel erg snel afgelopen, Leonie, die als 3e mocht afslaan,  was na 10 holes klaar.  Ze won met 10/8 en zo gaf ze haar tegenstander geen enkele kans om ook maar 1 hole te winnen. Snel daarna kwam Loed binnen met een 9/7 winst in de pocket. Vervolgens kwam Kwint binnenlopen met een winst van 6/4 en als laatste Maarten, eveneens met een ruime score van 7/5.  Met opnieuw een winst van 12-0 (de 3e keer) werd jeugd 1 met zekerheid kampioen! 

Een duik in de vijver werd niet genomen. Het team was immers niet compleet. Tim moest er natuurlijk ook bij zijn, hij is de captain! Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen Nijmegen in Winterswijk, en natuurlijk is iedereen van harte welkom om te komen kijken wanneer het team de captain in het water gooit.