Janneke Doornbos heeft een wildcard verdiend voor Het Ladies European Tour voor “THE BIG GREEN EGG 2022”

Janneke Doornbos heeft een wildcard verdiend voor Het Ladies European Tour voor “THE BIG GREEN EGG 2022”

Op 18 juni 2022 vond het legendarische Dutch Kids Golf toernooi plaats op de baan van de gastgolfclub Het Rijk van Sybrook. Getalenteerde jonge golfers reisden vanuit heel Nederland naar dit speciale evenement. Dutch Kids Golf is de Nederlandse tegenhanger van de wereldberoemde US Kids Golf


Photo: Jeffrey Leeflang

Kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar spelen samen in de bijbehorende ranglijst voor de felbegeerde trofeeën. Onder echte competitieve omstandigheden hebben ze de mogelijkheid om te concurreren met andere jonge golftalenten uit het hele land in hun leeftijdsgroep.

Het bijzondere dit keer is dat de winnaar in de leeftijdsgroep 15-18 jaar een startplaats kon krijgen op de Ladies European Tour “The Big Green Egg Open 2022” van 14 tot en met 17 juli op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem. Deze felbegeerde “wildcard” werd gewonnen door de talentvolle 17-jarige Janneke Doornbos, lid van Golf- en Country Club ‘t Sybrook. In een fenomenale ronde speelde ze zich een weg naar de eerste plaats. Janneke is dolblij en natuurlijk een beetje opgewonden dat ze als jonge amateur een kijkje kan nemen in de grote wereld van de Ladies European Tour. Ze is pas sinds kort toegetreden tot de besloten opleiding van Leo Geerligs, Teaching Professional op Het Rijk van Sybrook en Talent Coach.

«Ik speel al langer golf, maar de laatste twee jaar wat fanatieker! Sinds kort heb ik naast de reguliere golflessen ook privétraining van golfproffesional Leo Geerligs. Hij heeft me toen geadviseerd om een ander soort golfset te nemen van het merk Wilson en dit heeft als resultaat dat mijn golfspel in een korte tijd veel beter is geworden! Uiteraard heeft de training van Leo hier ook aan bijgedragen! Ik ga mijn best doen in Arnhem en hoop vooral een leuke ervaring op te doen!           

Haar trainer en coach, Leo Geerligs, is blij voor haar dat zij zo positief en gepassioneerd aan haar golfspel werkt. « Ik werk met veel plezier om deze jonge en getalenteerde speelster naar een hoger niveau te brengen . Wat mij opvalt is, dat zij ook  mentaal erg sterk is. En tevens ook haar trainingsgroep motiveert. Dankzij de goede trainingsfaciliteiten kunnen wij als pro-team meerdere jonge talenten naar een beter niveau brengen.

Dit is een prachtige kans voor Janneke om inzicht te krijgen in het professionele golf en om deel te kunnen nemen aan een toernooi dat zo’n grote mediaradius heeft. Wij wensen haar veel succes en zullen haar uiteraard vergezellen op dit golftoernooi.