Jaap van der Vegt winnaar van de Uitdagen

Jaap van der Vegt winnaar van de Uitdagen

SeniorenConvent op stap

Bijna zestig heren van het SeniorenConvent vertrokken afgelopen donderdagmorgen al vroeg per auto naar de omgeving van Bad Salzuflen in Duitsland. De ene helft speelde op de Golfclub Ravensberger Land en de andere op Golfclub Widukind-Land. Sommige heren hadden blijkbaar voor de aankomst op de golfbaan ruim de tijd genomen om de omgeving te leren kennen en waren maar net op tijd voor hun afslag. Maar uw verslaggever waagt te betwijfelen, of ze wel van die omgeving genoten hebben, gezien hun gemoedstoestand bij aankomst… Na de ontvangst met Kaffee und Kuchen ging men op weg naar de eerste tee. Beide banen waren goed verzorgd en beschikten in ruime mate over lange  par 5 holes. Ideaal voor longhitters, maar die vind je niet zoveel bij de heren senioren… Daarbij was de Widukindbaan een echte uitdaging voor die heren die hun eigen golfkarretje duwden, want de baan was behoorlijk heuvelachtig.

Aan het eind van de middag troffen alle mannen elkaar weer in het overnachtingshotel Maritim in Bad Salzuflen. Na het happy Hour was het tijd voor het buffet, met nog een gezellige nazit. In de ochtend was er een prima ontbijt, waarna men zich begaf naar de golfbaan, waar men de dag ervoor niet gespeeld had.

Na de ronde was het tijd voor een niet al te lange evaluatie, want om ongeveer zes uur werd men al weer verwacht in ons eigen clubhuis voor het goed verzorgde buffet dat de keukenbrigade van ’t Sybrook voor ons had bereid. Opmerkelijk was dat voor de deuren van het restaurant zich een grote groep jonge heren had verzameld. Nieuwsgierig naar hun toekomst? Het welkomstwoord was van voorzitter van het Convent Henk van der Vegt die blij met het mooie weer tijdens beide dagen. Vervolgens deed men zich tegoed aan de heerlijkheden uit de keuken. De tafel van Rinus Olde Riekerink, de grondlegger van de Uitdagen, werd als eerste uitgenodigd het buffet te openen. Toen het voorgerecht soldaat was gemaakt, maakte voorzitter Henk bekend wie over de twee dagen samen de winnaar was geworden van de SeniorenConvent Uitdagen Trofee, afgekort “SCUT”. De derde prijs was voor Herman Kromhof met 62 punten, de tweede voor David Wyn- Roberts, ook met 62 punten, maar met een lagere handicap en de bokaal was voor Jaap van der Vegt- spelend met handicap 10,9.- die 64 punten scoorde. Henk vond het plezierig de bokaal te kunnen uitreiken aan zijn jongere broer, die zich na nogal wat medische problemen speltechnisch uitstekend heeft gehandhaafd. Ook deelde hij mee, dat voor het volgende jaar naar een bestemming wordt gezocht, die wat dichterbij ligt. In een gezellige atmosfeer bleef men nog geruime tijd bijeen.

Het waren mooie dagen!

B.O.