Jaap van der Vegt winnaar Strokeplaykampioenschap Senioren

Op woensdag 26 mei en op woensdag 2 juni speelden de senioren om het Strokeplaykampioenschap. Totaal verschillende weersomstandigheden. Werden de spelers op de eerste woensdag nog overvallen door hevige regenval met matige temperaturen, de laatste speeldag was het prachtig weer. Blijkbaar hadden de wisselende omstandigheden niet veel invloed op de kanshebbers. Want de volgorde bij de drie besten was op beide dagen hetzelfde! Weerbestendig dus. Bikkels.

Voorafgaande aan de slotwedstrijd vroeg uw verslaggever aan Jaap hoe hij zijn kansen inschatte. Hij gaf te kennen dat Henk ter Braak in zijn ogen de meeste kans maakte met de overwinning te gaan strijken. “Want Henk is in heel goede vorm, dus ik denk dat ik weinig kans maak.” Dit kampioenschap wordt gespeeld zonder handicapverrekening. Had Jaap vorige week 1 slag minder dan Henk, op de laatste dag waren het er zeven. Een verdiende overwinning dus voor Jaap.

De uitslag:

  1. Jaap van der Vegt
  2. Henk ter Braak
  3. Felix Reijken

P.S.

Ik hoop dat u er begrip voor hebt dat uw verslaggever die Jaap 23 dagen na de bevrijding in 1945 vlak na zijn geboorte in zijn bedje zag liggen, best wel een beetje trots is op zijn broer…

Hvd