In Memoriam Willem Janssen

In Memoriam Willem Janssen

Op dinsdag 16 juni is Willem Janssen overleden. Hoewel al enige tijd ziek was Willem tot het laatst betrokken bij ’t Sybrook, de wedstrijdcommissie en zijn golfvrienden.

Willem was een echte clubman en al vanaf het vroege begin onderdeel van de wedstrijdcommissie. In de jonge en enthousiaste club die ’t Sybrook destijds was, voelde Willem zich als een vis in het water. Vooral bij grote gezelligheidswedstrijden was Willem op zijn best. Oranjebitter bij de Koningswedstrijd, de Sinterklaaswedstrijd, een prijzentafel bezaaid met blad en opgezet wild tijdens de Wildwedstrijd. Willem was een entertainer, die altijd weer probeerde een wedstrijd iets feestelijks mee te geven.

Toch was Willem misschien wel het meest bekend van de Golfweek, die hij al vanaf het eerste begin organiseerde. Samen met Kitty was hij de gehele week aanwezig om ervoor te zorgen dat alles liep zoals het moest lopen. Onder zijn leiding werd de Golfweek het hoogtepunt van ons golfseizoen.  

Zo had Willem afgelopen Golfweek nog het lumineuze idee om een oud en verstoft clublied, dat 20 jaar geleden in een clubblad heeft gestaan, uit de mottenballen te halen. Met de microfoon in de hand zong Willem luidkeels, enthousiast gevolgd door 100 deelnemers.

Maar er was meer. Willem organiseerde samen met Kitty jarenlang de adverteerdersdag, was de organisator van verschillende jubileumfeesten en verantwoordelijk voor het opzetten van de EHBO en AED cursussen binnen het Sybrook. Ook was hij trotse captain van Heren 3 (27 holes).   

Afgelopen vrijdag nog werd Willem benoemd tot Lid van Verdienste voor al zijn inzet die hij voor de club heeft verricht.

Willem was niet alleen actief als vrijwilliger voor ’t Sybrook. Voor zijn tennisclub de Topspinners heeft Willem gedurende vele jaren werkzaamheden verricht. Ook voor FC Twente was Willem zeer actief, waarbij hij op wedstrijddagen vanuit de commandokamer voor de medische ondersteuning heeft gezorgd. Voor al deze activiteiten is Willem drie jaar geleden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Willem was een groot verbinder binnen de club. We gaan hem enorm missen.  

Vanaf deze plaats willen we Kitty, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte wensen.

 

Tim Huuskes