In Memoriam Ton Elfrink

In Memoriam Ton Elfrink

Op 22 mei 2020 overleed ons clublid Ton Elfrink op 72-jarige leeftijd.

Ton was een geboren en getogen Lossenaar en had in zijn werkzame leven een eigen fysiotherapiepraktijk in zijn geboortedorp, waar hij werkzaam was als manueeltherapeut en acupuncturist.

Sport speelde in zijn leven altijd een belangrijke rol. Daarin vond hij zijn ontspanning. Was dat vroeger de tennissport, de laatste 10 jaar beoefende hij daarnaast de golfsport met passie en was lid van onze vereniging sinds 2010. Na zijn pensionering in 2013 was hij tweemaal per week op de baan te vinden. Hij ambieerde niet zo zeer het spelen in competitieverband of officiële wedstrijden, maar was in onderlinge partijtjes altijd uiterst competitief. Daarnaast was humor en gezelligheid belangrijk voor hem.
Wat zich eind januari eerst liet aanzien als een onschuldig, voorbijgaand iets, bleek helaas de voorbode te zijn van een ernstig kwaadaardig proces. De strijd, die hij daarna leverde om de ziekte te overwinnen was indrukwekkend, maar kon niet gewonnen worden.

Uiteindelijk heeft hij in huiselijke kring afscheid genomen van zijn vrouw Ineke, Ellen, Chris en kleinkinderen en naaste familie.

Veel te vroeg kwam er een einde aan zijn leven.

Voor Ton en mij eindigt hier een vriendschap van meer dan 45 jaren.

Ik zal hem missen en vele anderen met mij.

Han Gerritsen