In Memoriam Johan Kuiper

Vorige week was Johan nog prominent, gezellig en tot in de late uurtjes aanwezig tijdens de Heerencup. Niet om te spelen, maar wel om na afloop de gezelligheid op te snuiven en bij te praten met zijn golfmaatjes. Zo kennen wij Johan in optima vorm.
Bijna alle aanwezige Heerencuppers hebben vorige week na maanden afwezigheid een leuk en amicaal gesprek kunnen voeren met Johan. Iedereen was dan ook oprecht geïnteresseerd hoe het met Johan ging en hoe zijn behandelplan er de komende maanden uit zou gaan zien. Fijn dat hij er weer was.

Johan is van zondag op maandag plotseling overleden aan een interne bloeding. Hij is slechts 67 jaar geworden.

Johan was een succesvol ondernemer en maatschappelijk zeer betrokken. In 2016 is hij verkozen tot Twents ondernemer van het jaar. Ruim 30 jaar verbonden aan het mooie bedrijf Innotec waar inmiddels zoon Niels de scepter zwaait. Johan was een harde werker met vaak een vooruitziende blik en wist mensen echt te stimuleren en enthousiasmeren. Maar Johan hield ook van het Bourgondische leven. Dat maakte hem ook zo gezellig. Iedereen kende Johan en Johan kende iedereen. Een markante en unieke persoonlijkheid.

Johan was een die-hard Heerencupper en bijna altijd aanwezig op onze events en wedstrijden. Was er eens een sponsor nodig voor de jeugd, goed doel of andere activiteit; Johan was als eerste van de partij.

Eind maart was Johan met Geesje en wat lichte ongemakken op vakantie gegaan naar Spanje en daar is hij na een gezellige golfdag plots opgenomen op de IC-afdeling van het ziekenhuis in Benidorm.
Er werd een interne bloeding geconstateerd en toen was het al even kantje boord.
Verder ontving hij in Spanje al snel een foute uitslag in verband met de terugkeer van de kanker waar hij eerder succesvol aan behandeld was.
Op 8 april en na 9 dagen op de IC is Johan teruggevlogen naar huis. De uitkomst werd hier bevestigd en Johan zou in juli starten met een behandeltraject.
De afgelopen twee maanden was Johan druk bezig met zijn herstel en het opbouwen van zijn conditie. Hij voelde zich erg goed, de kilo’tjes vlogen er weer bij en we kregen regelmatig een update van zijn herstel.
Helaas heeft het alternatieve behandeltraject dat hij binnenkort zou ondergaan geen kans gekregen om zijn levensgeluk te verlengen.

Wat hebben wij genoten van zijn aanwezigheid en gelachen om zijn humor. Wanneer je bij Johan in de flight was ingedeeld, wist je op voorhand dat je gezellige golfdag tegemoet ging.
Ook met zakelijke vraagstukken kon je bij Johan terecht en was hij een klankbord met goede adviezen waar veel ondernemers naar op zoek zijn.
In Johan verliezen wij een goede vriend, golfmaat en vooral een echte Heerencupper.

Wij gaan hem echt missen.

Wij wensen Geesje, Brenda, Niels & overige familie heel veel sterkte met dit verlies.

Martin Huuskes Heerencup