IN MEMORIAM HANS SIERS

IN MEMORIAM HANS SIERS

Het hele jaar stonden we 2 maal per week, rond de klok van 8 uur – wat Hans betreft konden we niet vroeg genoeg beginnen – op de golfbaan.
18 holes binnen 3 uur onder het motto “goan en sloan” liepen we geanimeerd keuvelend over de baan. Politiek en voetbal (m.n. de FC Twente dames) waren vaak weerkerende gespreksonderwerpen.
Zijn “hole in one” op Oost 5 wil ik niet onvermeld laten.

Hans was een zeer gedreven sporter. Naast golfen waren ook fietsen (lange afstanden), zaalvoetbal, hardlopen (marathons), tennissen en spinbiking sporten die hij met veel plezier en inzet deed.
Zijn werk beschouwde hij ook als hobby. Hierin toonde hij eveneens een grote betrokkenheid, waarbij integriteit hoog in zijn vaandel stond.
Na zijn studie Economie in Rotterdam ging hij in het bankwezen aan de slag.
Het verzoek van een Oldenzaals bouwbedrijf om in hun directie plaats te nemen bracht hem terug naar Twente. Vervolgens heeft hij in het bedrijfsleven jarenlang zijn sporen verdiend.

Als AOW-er stoppen met werken was voor hem geen optie. Na zijn pensionering ging hij zich intensiever bezig houden met hun reisbureau Chaka Africa Travel.
Samen met Elly vertrok hij met enige regelmaat naar Tanzania, hun 2e vaderland, waar ze samen met locale relaties nieuwe vakantiebestemmingen ontdekten voor hun klanten.

Hans was een enthousiaste en hartelijke vriend die mensen voor zich innam en genoot van de gezelligheid van het samenzijn. Een hartstilstand tijdens een fietstocht rond het Ijsselmeer heeft aan alles een abrupt einde gemaakt.
Op 3 juni is Hans in het ziekenhuis in Zwolle overleden.

We gaan hem vreselijk missen.

Bob Olde Loohuis
Pieter Essink