In memoriam Ferdinand Fransen

In memoriam Ferdinand Fransen

Afgelopen zondag 11 juli is Ferdinand Fransen in Borne overleden. Hij heeft mede met enkele anderen het initiatief genomen tot de aanleg van de golfbaan ’t Sybrook. Inmiddels ongeveer dertig jaar geleden.
Hij heeft er zelf heel vaak gespeeld, tot zijn ziekte dit  helaas onmogelijk maakte.

Ferdinand had een vast vriendenclubje, maar speelde ook golf met zijn familieleden en ook bij het SeniorenConvent. Hij beschikte over een eigen handicart, die hij con amore aan het SeniorenConvent ter beschikking stelde als hijzelf niet mee kon doen. Dat was in de tijd dat er maar een beperkt aantal handicarts aanwezig was.

In de media hebt u al kunnen lezen wat zijn grote verdiensten waren voor de Enschedese en de Twentse samenleving.
Maar ook onze vereniging past grote dankbaarheid, want mede door hem kunnen we genieten van de golfsport op onze mooie baan. We zullen hem in dierbare herinnering houden, met zijn duidelijke aanwezigheid op het terras van het clubhuis, na een hartelijke begroeting met een omhelzing of een ferme klap op je schouder…

En niet te vergeten de haringparty’s, begonnen bij het SeniorenConvent, waarbij Jan Stokkentre de haringen en Ferdinand de bijbehorende aquavit ter beschikking stelden. Ferdinand was ook een gezellige gast bij de etentjes van het Convent, waarvan hij zichtbaar genoot.

Onze welgemeende condoleances gaan uit naar zijn vrouw Kirsten, zijn dochters Monique, Ellen en Barbara en de andere familieleden. Hij zal in onze vereniging niet worden vergeten!