Hoogtepunten wedstrijdseizoen 2017

Hoogtepunten wedstrijdseizoen 2017

Het komende wedstrijdseizoen staat het vijfentwintig jarig jubileum centraal. Gedurende het hele jaar worden eenmalig bijzondere wedstrijden georganiseerd. Ook zijn er veranderingen omtrent de Maandbeker, krijgt de Nine & Wine een nieuw jasje en belooft de Golfweek weer een spektakel te worden! In deze nieuwsbrief zetten we belangrijkste veranderingen en hoogtepunten voor u op een rij.

Jubileum activiteiten

De wedstrijdkalender staat online en daarmee is het lange wachten voorbij: 2017 wordt een topseizoen met tal van leuke activiteiten. Het vijfentwintig jarig bestaan van onze club is aanleiding om u te verwennen met een aantal bijzondere evenementen. De meest in het oog springende zijn:

Open dag – Bring a Friend: Op zaterdag 8 april organiseert het Rijk van Sybrook in samenwerking met de vereniging haar open dag. Onderdeel van deze dag is een nieuwe wedstrijd: “Bring a Friend”. Het concept is simpel: neem een goede vriend mee zonder enige golfervaring en speel samen een wedstrijd. Wat is er nu leuker dan uw vrienden te enthousiasmeren voor deze prachtige sport?

De Culinaire Jubileum Wedstrijd: Zaterdag 13 mei is voor de fijnproevers. Vanaf 15:45 begint een 18 holes wedstrijd die de zintuigen doet prikkelen. Op menig hole wordt u verwelkomt door de lieftallige dames van het Rijk van Sybrook voor een hapje en een glaasje. Het geheel maakt een compleet diner en is daarmee het grootste wandelende buffet van Twente.

De Golfweek zaterdag: “The Old Course”: Sommige wedstrijden behoeven geen uitleg. Onze oude 18 holes baan stond steevast in de top 25 van de mooiste Nederlandse banen. In ons jubileumjaar vieren we deze topbaan met een wedstrijd op de zaterdag van de Golfweek. De lastige par 4 elfde en de wonderschone par 3 twaalfde staan weer voor 1 dag op de scorekaart!

Aanpassingen Maandbeker I + II

De Maandbeker II wordt vanaf dit jaar weer over 18 holes gespeeld. Hiermee gaat een wens van veel leden in vervulling. De MB2 blijft een stablefordwedstrijd vanaf de medal tees en inschrijving voor Maandbeker II staat open voor iedereen met een handicap vanaf 10.0 tot 54.
Maandbeker I blijft een strokeplaywedstrijd gespeeld van de backtees. Inschrijving staat open tot een handicap van 18.4. Leden met een handicap tussen de 10 en 18.4 kunnen dit seizoen dus kiezen tussen de Maandbeker I (strokeplay & back tees) en Maandbeker II (stableford & standaard tees).

Ook het Maandbeker klassement wordt aangepast. De beste drie scores bepalen vanaf dit seizoen welke speler zich de best presterende speler van de club mag noemen. Een speler moet aan minimaal drie Maandbekers hebben deelgenomen om zich te kunnen kwalificeren voor de Maandbeker finale, dat traditioneel wordt afgesloten met een feestelijk diner.

Nine & …

Sinds twee jaar is de Nine & Wine een doorslaand succes. Het concept, waarbij op zaterdagmiddag 9 holes worden gecombineerd met een wijnproeverij en bijpassende dagschotel, wordt drukbezocht en kent een vaste fanclub.
Hoogste tijd om die fanclub te gaan verbreden! Dat gaan we doen door 9 holes te combineren met wisselende thema’s, vaak gerelateerd aan het seizoen. Denk hierbij aan een zomerse barbecue, een heuse pub quiz en een bierproeverij. Het sluiten het jaar af met een exclusief diner. Het belooft een spannend seizoen te worden.

We starten op 18 maart met de Nine & de Twentse keuken. Schrijf snel in via ProWare.

Clubkampioenschappen Strokeplay

Het weekend van 15 & 16 juli staat in het teken van de Clubkampioenschappen Strokeplay. De opzet van de Clubkampioenschappen verandert dit jaar, want ook de Senioren spelen vanaf dit seizoen de finaleronde op zondag de 16e. De eerste ronde wordt op respectievelijk de dinsdag (dames senioren) en woensdag (heren senioren) gespeeld. De reguliere Clubkampioenschappen beginnen op zaterdag met 2 x 18 holes.
Kortom, de zondag wordt een spannende finaledag waarop vele kampioenen gekroond worden. Het is onze hoop en verwachting dat een grote finaledag zal leiden tot een nog groter en voller deelnemersveld, op vooral de zondag. Leuk om aan deel te nemen en om te bezoeken!

Ook moeten leden kiezen tussen het reguliere toernooi en de senioren clubkampioenschappen, wat hopelijk zal leiden tot een betere bescherming van ons senioren toernooi.