Hilarische whiskey proeverij Heerencup

Henry Goossen uit Mariaparochie heeft de Heerencup meegenomen op een spirituele reis door Ierland. Henry begon zijn presentatie met een beroep te doen op ons onderbuikgevoel. Ratio was de volgende morgen om half 8 de eerste, tot die tijd was het emotie die voorrang kreeg. Een mooie levensles. 

Goossen is een wandelende Wikipedia-gids op het gebied van whisky. Maar van deze kennis is na een proeverij van 6 soorten whisky maar weinig van blijven hangen. Anders dan bij een wijnproeverij drink je de whisky altijd op en dat heeft zo z’n consequenties…
Het thema was natuurlijk Ierland. Ierse whiskey schrijf je inderdaad met een extra “E” net als in de Heerencup en dat schept een natuurlijke band. De avond had een hoog entertainment gehalte en het was vaak huilen van het lachen.IMG_3705
Henry gaf ons nog een waardevolle tip: in Ierland wordt overal om gewed dus onze penningmeester Ronald Bonzet is gebombardeerd tot bookmaker van de HeerenCup. Weddenschappen zijn bij hem af te sluiten!

Bekendmaking reisje Ierland
Vooruitlopende op het spektakel van Henry trapte voorzitter Martin Huuskes de avond af met de bekendmaking van het programma voor het jubileumreisje naar Ierland. Maarliefst 56 (!) deelnemers vetrekken op woensdag 21 september vanaf Schiphol voor een vijfdaagse trip naar “The Ring of Kerry”. Dit gebied in het uiterste zuidwesten van Ierland kenmerkt zich door haar prachtige natuur, nationale parken, vriendelijke mensen en natuurlijk de wereldberoemde golflinks.

Het reisje start met een bezoek aan de “Ring of Kerry Golfclub”, waar de Heerencup te gast is bij oud-lid Henk Bons. Een dag later speelt de groep Mahony’s Point, volgens Martin een vriendelijke baan waar menig Heerencupper zijn handicap moet kunnen benaderen. Lukt dat op deze dag niet, dan moet men niet de illusie hebben later nog veel punten te verdienen. Op vrijdag volgt dan “Tralee Golfclub” en dat is een van de allerbeste Links ter wereld. Prachtige vergezichten, uitdagende holes en zeer hoge duinen vormen de ingrediënten voor een bijzondere dag. De laatste dag wordt gespeeld op Killeen, de Championship Course van de Killarney Golf & Fishing Club. Een prachtig programma en dat belooft nog wat in september. Het voorproefje was in ieder geval een daverend succes.