Het Maandbeker seizoen zit erop

Het Maandbeker seizoen zit erop

Doordat het Coronavirus het golfen de eerste maanden onmogelijk maakte, hadden we een verkorte reeks dat liep van juni t/m oktober. Een strokeplay wedstrijd over 18 holes voor Maandbeker 1 en een 18 holes stableford wedstrijd voor Maandbeker 2.

De recente aangescherpte richtlijnen maakten het onmogelijk om een prijsuitreiking te houden. De commissie had vanuit die gedachte het idee opgevat om iedereen dit jaar uit te roepen tot winnaar en te bedanken voor zijn/haar deelname met een heerlijk flesje wijn. Dat betekende natuurlijk niet dat er niet meer gestreden werd om het Maandbeker klassement.

In deze reeks van wedstrijden waren punten te verdienen voor het klassement. Dus, hoe vaker je mee deed, hoe meer punten je kon scoren. Na de hele reeks van 6 maandbekers werden de beste 40 spelers van Maandbeker 1 en 2 uitgenodigd voor de finale. Sommige spelers hebben maar een paar keer meegedaan en goed gespeeld en daardoor waren ze erbij. Vaker meedoen betekende niet automatisch dat je je ook kwalificeerde voor de finale. Je moest ook nog een beetje redelijk spelen om je bij dit exclusieve gezelschap te scharen.

Voor de finale konden extra punten worden verdiend, welke bij de beste drie scores opgeteld. Uiteindelijk hebben Tim Nuyts en Erwin Engbers het Maandbeker 1 + 2 klassement op hun naam geschreven. Voor Tim Nuyts geen verrassing, want hij heeft langzamerhand een abonnement op deze titel. Toch deed hij zijn uiterste best om dit jaar de titel aan een ander te schenken en was het aan het matige spel van zijn naaste belagers te danken dat hij alsnog met de hoofdprijs naar huis ging.

De Maandbeker 2 titel van Erwin Engbers werd in vooral in het najaar gerealiseerd. Ook gisteren was Erwin de beste en profiteerde daarmee maximaal van het extra aantal punten dat bij deze wedstrijd kan worden behaald.

Bob Huuskes was de beste bij de Maandbeker 1 dankzij een prima rondje netto 72 in moeilijke omstandigheden.

Voor de fanatieke deelnemers breken de lange wintermaanden aan, waarbij iedereen terug kan naar de tekentafel. De een heeft behoefte aan een spoedcursus chippen, de ander wil eindelijk die draw kunnen slaan. De eerste Qualifying wedstrijd wordt pas in april gespeeld, dus iedereen heeft de tijd om zijn/haar spel aan te scherpen.

Rest de commissie te zeggen dat we hopen dat we afgelopen zondag niet de laatste wedstrijd van 2020 hebben gespeeld, maar het jaar kunnen afsluiten met de Wildwedstrijd en Sinterklaaswedstrijd. We wachten de maatregelen af…

Bijgaande het eindklassement van de Maandbeker 1&2.

Klassement Maandbeker 1

Klassement Maandbeker 2