Het compleet nieuwe team Jeugd 3 18 holes

Het compleet nieuwe team Jeugd 3 18 holes

Beste mensen, mag ik ons nieuwe team even voorstellen. Ons Team bestaat uit Luuk, Lars, Gijs, Aimee en Floris!

Dit jaar spelen wij voor het eerst in de NGF competitie 18 holes. Ook nieuw is de spelvorm: eerst 9 holes met 4 singles stableford en daarna greensome stableford. De 9 holes stableford kennen Aimee, Luuk en Gijs wel al vanuit de JTTO (jeugd tour Twente oost), waarin beginnende golfers vanaf hcp 54 tot 14 jaar van de oranje Tee kunnen proeven aan een wedstrijdje spelen. Voor Lars en Floris is dit allemaal nieuw.

Op 3 juni jl. begonnen we om 9:30 met een wedstrijd op de Twentsche tegen Driene, wat al direct op valt is dat er veel leeftijd, lichaamslengte en slaglengte verschillen zitten tussen de spelers van alle teams. Wat ook de reden is, wij moesten van geel spelen dit betekend op de Twentsche 1000 meter meer over 18 holes, dat is veel voor ons hcp van 36 tot 30.5.

We slaan en putten toch nog 52 punten bij elkaar in de singles.

Op hole 10 wachten de flights op elkaar om als greensome verder te spelen. Zelfs Aimee als meisje moet nu van geel, samen met Luuk strijden ze voor de punten. Ook Lars en Gijs doen hun best samen halen we 36 punten voor de greensome. Na het optellen van de punten bleek dat we tov Driene op zowel single, greensome en dan ook in totaal, met 3 x 2 punten verloren 0-6 dus.

Maar tijdens het wachten op de andere flights en het eten was het super gezellig, een goed teken na een leuke maar zeer lange wedstrijd!

Op 10 juni speelden we op een topbaan De Gelpenberg, de 3 dagen voor onze wedstrijd was er het Nationaal NGF kampioenschap voor Dames en Heren. Vanaf januari mocht de ruff niet meer gemaaid worden van de NGF en wat Gijs had gehoopt was niet gebeurd. Hij had gehoopt dat de greenkeepers gisteren of vanmorgen de ruff weer gemaaid hadden. Helaas, motto was: blijf op de fairway.

Bij aankomst bleek dat zowel Driene en de Twentsche maar met 3 spelers waren gekomen en onze laatste single Luuk tegen als eerste tegen de overgebleven single van Lauswolt mocht spelen. Van rood voelde iedereen zich duidelijk prettiger in zijn vel en werd er zowel in de single als enige greensome goed gespeeld. Floris speelde door als single, Luuk was al weg in andere gelegenheid greensome. Door de rare situatie wist niemand hoe het qua punten zou uitpakken.

Het aantal verloren ballen viel bij iedereen mee gemiddeld 2, dus dat was heel netjes met een ruff van 50cm en heide! Na het uitrekenen van de punten, wat nog niet altijd makkelijk is en het eten van de hamburger met patat, ging het snel naar de drivingrange, lekker ballen slaan die waren toch gratis en lol maken.

De ouders moesten ons er weg trekken anders waren we nog niet thuis geweest.

Toen we hoorden dat we gewonnen hadden was de vreugde nog groter. We wonnen de single met 59 om 40, de greensome 24 om 21. Blijft raar dat als je tegenstander niet komt opdagen je bij greensome maar 6 punten krijgt en de tegenstander 0. Terwijl de pp’s voor de eindpositie aan het eind van de competitie wel bepalend kunnen zijn. Uiteindelijke uitslag gewonnen met  6-0 van de Twentsche.

Volgende week komt iedereen bij het Sybrook spelen, de dag na de Lonneker Staete Junior Cup, waar wij in de komende jaren mogelijk aan mee kunnen gaan doen!

Tot de volgende nieuwsflits Jeugd 3.