Herfstwedstrijd ouder-kind 2017 was een succes!

Herfstwedstrijd ouder-kind 2017 was een succes!

Aan het einde van de herfstvakantie is er elk jaar weer de herfstwedstrijd voor de jeugd van GCC ’t Sybrook. Dit jaar werd de wedstrijd gespeeld als een ouder-kind wedstrijd in de spelvorm Texas Scramble. Elk jeugdlid speelde met een volwassen speelpartner. En dit mocht iedereen zijn. Met je vader, moeder, oma of opa. En die jeugdleden die geen speelpartner konden vinden kregen een jeugdcoach toegewezen vanuit de jeugdcommissie. Het regen- en stormachtige weer in de nacht van zaterdag op zondag voorspelde niet veel goeds voor de zondag. Maar dat was op zondag gelukkig anders. Echt herfstweer, zoals je dat bij een herfstwedstrijd verwacht: wind, zon, regen. Alles hebben we gehad.

De opkomst was geweldig! Aan de 9 holes wedstrijd deden in totaal 28 spelers mee. En ondanks de harde wind werd er heel goed gescoord op de Noordbaan. Met 25 Stableford punten werd Jort oude Hilbert met zijn vader Raymond knap 3e. De 2e plaats was voor Maury Vriesema met haar oma Janny met 28 punten. Maar de trotse winnaars, met maar liefst 30 punten, werden Jip Kockmann met zijn moeder! En Jip dat is er eentje om in de gaten te houden, maar daar lees je meer over in het bericht over de Jaarprijzen Jeugd 2017 op onze website.

Er waren ook nog 12 ‘die-hard-golfers’, die op deze zondagochtend 18 holes speelden op de Noord-Zuid lus. Net als bij de 9-holes wedstrijd werd ook hier goed gespeeld. 3e werden Gijs Jansen met zijn vader Matthieu. Zij scoorden 50 Stableford punten. De 2e plaats was er voor Leonie Richter met haar moeder Nicole met 55 punten. En dan zou je denken dat ze teleurgesteld zouden zijn. Niets was minder waar. Een brede grijns op de gezichten van beide dames. Ze bleven hun manlijke gezinsleden, die 5e werden ruim voor. En dat is ook wat waard! Maar als je met 55 punten geen eerste wordt, wat is er dan gebeurd? Nou Lars Zwiers deed mee. Hij speelde met zijn jeugdcoach Remco Postma. Lars speelt nog maar een klein jaar golf, maar oefent zo’n 4 keer per week op en rond de driving range. En dat oefenen werp zijn vruchten af. Lars speelde geweldig goed en dat resulteerde in een score van 58 voor Lars en Remco. Bijzonder knap allemaal.