Herfstwedstrijd Jeugd

Herfstwedstrijd Jeugd

Langzaam loopt het golf seizoen voor iedereen weer op zijn eind. Al jaren staat er dan voor onze jeugdleden de herfstwedstrijd op het programma. Aangezien dit de laatste qualifying wedstrijd van het jaar is, betekent dit dat alle jeugd nog eenmaal de kans had om te laten zien wat ze dit jaar tijdens de jeugdtrainingen geleerd hebben.

Met veel enthousiasme trokken 32 deelnemende jeugdleden verdeelt over 3 categorieën de baan in. Strijdend voor de mooie prijzen in de vorm van verschillende pakketjes noten en chocola, die voor deze wedstrijd beschikbaar waren gesteld door Raimond’s noten & zuidvruchten.                                           

Bij de 18 holes wedstrijd waren er met 11 deelnemers misschien iets minder spelers dan bij eerdere wedstrijden, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze trokken allemaal vol goede moed de baan in om te kijken wat voor scores vandaag weer ging brengen. Niet iedereen was na de ronde even tevreden met zijn score, maar er werd ondanks toch moeilijke baanomstandigheden prima gespeeld. Uiteindelijk was de uitslag als volgt:

1 Jurien Doornbos met 39 punten

2 Gijs Jansen met 37 punten

3 Tibbe Oude Engberink met 33 punten

Bij de 9 holes zien we eigenlijk het hele jaar al dat iedere wedstrijd gegarandeerd een mooie opkomst oplevert, met dit keer 14 jeugdleden die de baan in gingen. Net als de 18 holes jeugd gingen ook zij met veel zin de baan in, vergezelt door 1 begeleider per flight. Samen probeerden ze stuk voor stuk die felbegeerde medaille die de top 3 te wachten stond binnen te slepen. Uiteindelijk zijn de volgende 3 hierin geslaagd:

1 Jade Kampstra met 18 punten

2 Anaé Trap met 16 punten

3 Fleur Lubbers met 14 punten

Tot slot hebben we dan altijd nog de 6 holes wedstrijd. Deze is bedoeld voor de jeugd van het Sybrook die net begonnen zijn met golf, en nog baan ervaring op moeten doen. De leeftijd van de deelnemers hieraan varieert meestal tussen de 5 tot 12 jaar oud. Holes lopen van meer dan 200 meter is voor de meeste van deze 7 jongens en meisjes die deze dag speelden überhaupt al een hele ervaring. De texas scramble uitslag van de 2 flights is als volgt:

1 Quinten Dijkstra, Jennifer Li en Helena van den Berg 

2 Liz Weerstra, Annelie Weerstra, Helle Sofie Weerstra en Liz Kamstra

Komende wedstrijd

We bedanken weer alle begeleiders voor het ondersteunen van de flights en we hopen natuurlijk zoveel mogelijk jeugdleden te zien op onze Sinterklaas wedstrijd op 27 november aanstaande. Dit zal de laatste wedstrijd zijn van dit golfjaar!