Herfstwedstrijd Jeugd zondag 7 oktober

Herfstwedstrijd Jeugd zondag 7 oktober

Zondag 7 oktober is door de jeugd de herfstwedstrijd gespeeld. Dit jaar werd de wedstrijd gespeeld als ouder/kind wedstrijd. En dit is populair, want de hele wedstrijd zat bomvol. 8 duo’s in de 18 holes wedstrijd en 14 duo’s in de 9 holes wedstrijd. In totaal dus 44 golfers in de baan, in niet-herfstige weersomstandigheden. Het was heerlijk in het zonnetje.

De jeugd speelde aan de zijde van een volwassene. De relatie maakte niet uit. Vaders, moeders, opa’s en oma’s hebben meegespeeld en dat is leuk om te zien. Er werd “fourball betterball” gespeeld, wat inhoudt dat iedereen zijn eigen bal moet uit holen. De beste score van de 2 wordt als teamscore opgeteld.

De 18 holes wedstrijd werd gewonnen door Gijs Jansen, die met zijn vader Matthieu speelde. Zij wisten samen 44 punten te verzamelen. De tweede plek was met 40 punten voor Lars Zwiers die 9 holes samen speelde met Raymond Janssen en de tweede 9 aan de zijde van Irma Roetenberg. De derde plek was voor Pien Konter die samen met haar opa Gerrit ten Brink ook 40 punten wist te behalen, maar de laatste 9 holes van Lars waren net iets beter.

De deelnemers aan de 9 holes wedstrijd waren zeer divers. Van ervaren spelers die geen tijd hadden voor de 18 holes wedstrijd tot hele jonge spelers die lekker vertrouwd, aan de zijde van mamma of opa, één van hun eerste 9 holes wedstrijden speelden. Mooi om te zien.

De overwinning in de 9 holes wedstrijd was voor Cas Suhre, samen met zijn vader Ger met 35 punten. Op de tweede plek eindigden Jort oude Hilbert met zijn vader Raymond met 29 punten. De derde plek was met 27 punten voor Gijs Hoogerhuis met zijn moeder Heleen.

Bij de prijsuitreiking werden alle prijswinnaars in het herfstzonnetje gezet en de kinderen kregen een mooie medaille.

De eerstvolgende wedstrijd is de sinterklaaswedstrijd. Deze wordt op 2 december gespeeld en de prijsuitreiking zal door de goedheiligman verricht worden. Ook zal dan de “jeugdspeler van het jaar” en het “talent van het jaar” bekend worden gemaakt.