Herfstwedstrijd jeugd zondag 25 oktober

De jeugdcommissie blijkt ontzettend goed te zijn in plannen. De herfstwedstrijd op 25 oktober valt wederom op een fantastisch mooie herfstdag. Iedereen kon deze ochtend een uurtje langer blijven liggen of een uurtje langer inslaan, want ook dit had de jeugdcommissie ingepland; de wintertijd werd zaterdagnacht ingesteld.

Fris en fruitig verscheen dan ook iedereen aan de start. De deelname was niet optimaal. Een groot deel van de jeugdleden bleek op vakantie te zijn, of bevond zich nog in de vakantiemodus. Er waren 14 deelnemers voor de 18 holes, 2 voor de 9 holes wedstrijd en 3 actieve nieuwe jeugdleden met baanpermissie.

Als eerste kwamen de 9 holes en de texas-scrambelaars binnen. 5 jonge jeugdleden met veel enthousiasme.

De 9 holes wedstrijd werd gewonnen door Gijs Jansen en als tweede eindigde Aimée Luna van den Heuvel.

Bij Texas Scramble werd Luuk Puntman eerste. Tweede werd Sven Varvik en derde Lars Varvik. Hieronder de foto van de winnaars.

texas scramble herfst

vlnr: Luuk Puntman, Lars Varvik, Sven Varvik, Gijs Jansen, Aimee Luna van den Heuvel

De 18 holes wedstrijd werd (allen met 38 punten en beslist op de laatste 9 holes) gewonnen door

  1. Amanuel Inan
  2. Paul Golz
  3. Marell Zengerink

De herfstwedstrijd is ieder jaar ook weer de mijlpaal omdat bij deze wedstrijd de prijs voor de “speler/speelster van het jaar” en “De Belofte” wordt uitgereikt. Het seizoen is natuurlijk nog niet helemaal ten einde. Enkele jeugdleden zitten momenteel nog volop in het wedstrijdseizoen. Leonie Richter speelde afgelopen dagen de 4 daagse DJTS Junior Trophy De Haenen, een internationaal toernooi in Breda. Elias Saari speelde bij Topgolf Holland de finale in Nijmegen, nadat hij een 2e plaats behaalde afgelopen week op de Lochemse Open (de beste 10 van iedere categorie mochten naar Nijmegen). De resultaten die deze  jeugdleden behalen worden uiteraard weer in de komende ranking voor “speler/speelster van het jaar” meegenomen.

Op basis van de prestaties van afgelopen seizoen heeft de jeugdcommissie besloten om Marell Zengerink uit te roepen tot “De Belofte”.

58266945ff0f968b7e62d3312df4d98b

Marell heeft in zeer korte tijd haar handicap weten te verlagen tot 10.2, wat in de ogen van de jeugdcommissie een mooie prestatie is. Ze is dan ook vaak op de baan te vinden voor een trainingsronde. Dat dit resultaat heeft gehad blijkt ook uit het feit dat ze met 38 stablefordpunten de derde plaats in de herfstwedstrijd behaalde. Verder neemt ze deel aan wedstrijden buiten de club.

Tim Nuyts werd uitgeroepen tot de “Speler van het Jaar”. Een mooie afsluiting in zijn laatste jaar als jeugdspeler. Erg belangrijk voor deze titel is de prestatie van formaat dat Tim Clubkampioen 2015 Matchplay en tevens in dezelfde periode ook nog eens jeugdclubkampioen werd. Verder werd hij vierde in het Clubkampioenschap Strokeplay en is hij zowel met het eerste jeugdteam, alsook met het eerste herenteam kampioen geworden. In deze competitiewedstrijden heeft hij geen enkele wedstrijd verloren. Dit is met name goed omdat hij altijd de eerste of tweede partij moest spelen.

Verder heeft hij voor de tweede keer deelgenomen aan het NK junioren, samen met Leonie Richter en was Tim de beste speler van het Sybrook bij de Overijsselse Kampioenschappen. Hij behaalde hier de 9e plek. Kortom: Tim heeft een lange lijst met indrukwekkende prestaties.

5a734d7815216471b8a8c9e6ae580b3d

Behalve alle mooie resultaten die hierboven zijn benoemd van Marell en Tim, kan de jeugdcommissie zich gelukkig prijzen met nog meer mooie resultaten van verschillende jeugdleden. Loed Jordaan,  Kwint Kuipers, Maarten de Gelder, Leonie Richter, Elias Saari en Paul Golz behaalden afgelopen jaar mooie resultaten op diverse jeugd-open wedstrijden. Wat dat betreft is de jeugd volop in ontwikkeling en kan de strijd om de genoemde bokalen het komende jaar  weer volop worden aangegaan.