Herendag primeur “Sybrook Speedgolf Challenge”

Herendag primeur “Sybrook Speedgolf Challenge”

De Herendag van woensdag was een groot succes. Niet allen vanwege de bijna 100 (!) deelnemers voor de ‘chapman greensome’ wedstrijd, maar vooral door de Speedgolf Challenge na afloop.

Hole Oost 9 was het decor van deze primeur op ’t Sybrook. De deelnemende flights moesten in teamverband de hole zo snel mogelijk spelen. Eén deelnemer sloeg af, nummer twee stond halverwege klaar en nummer drie en 4 stonden bij de green. Nummer één moest na de afslag zo snel mogelijk richting green om de bijna onvermijdelijke vijfde slag te doen. Doel zo snel mogelijke uitholen; score is niet belangrijk.

Mede dankzij de ‘enkele’ drankjes die de deelnemers al genuttigd hadden ontstonden hilarische situaties. Rennende spelers door de fairway, de één wat soepeler dan een ander, vanwege mislukte afslagen.  Hilarische taferelen. Een heuse stadionspeaker in de persoon van Victor Westenberg sprak de boel aan elkaar. Alle deelnemers rond de green, een prachtige ambiance.

De snelste tijd neerzetten is natuurlijk een prestatie. Henk Ensink , Dick de Ruijter , Gerard Nijhuis en Herman Pegge waren de snelsten met 1.19. Maar het belangrijkste was natuurlijk om niet laatste te worden want dit betekent winnaar van de Stoffel Herman Bolscher Award, genoemd naar de man die ooit het imago had de langzaamste speler van ’t Sybrook te zijn. Inmiddels behoort hij tot de snellere spelers van de club.

Dat de gehele dag in de goede smaak viel bij velen werd bewezen door het feit dat het terras tot ver na middernacht nog druk bevolkt was. Chapeau voor de organisatie.

Er werd trouwens ook nog gewoon gegolfd, en het was (wederom) een Huuskes die de Herendag naar zich toe trok. Tim Huuskes en Willem Besseler waren de besten, voor een eveneens goedspelende Herman Huuskes en Jeroen Orrïens. De hoofdprijs was een verrassende en zorgde voor veel hilariteit: een wasmachine en droger aangeboden door Ter Heegde.