Herendag Golfweek druk bezocht + foto’s

Herendag Golfweek druk bezocht + foto’s

Wat is toch het succes achter de Herendag in de Golfweek? Zijn het de verhalen uit het verre verleden? Is het de mooie prijzentafel of vinden mannen het gewoon fijn om “onder elkaar” te zijn? De wedstrijdcommissie heeft geen idee, maar is wel super trots op het fantastische aantal van 130 heren die afgelopen vrijdag met elkaar de strijd aangingen.

Het was vooraf even spannend. Wat zou het weer gaan doen? Regen was voorspeld en onweer hing in de lucht. Bovendien was het erg warm en vochtig. Met 130 heren was de baan propvol, een ronde van 5 tot 6 uur lag in het verschiet. Geen makkelijke golfcondities en een fysieke uitdaging bovendien.

De Herendag is een teamwedstrijd waarbij wordt gespeeld in Fourball Better Ball. Het is een wedstrijd die iedereen graag wil winnen. Samen met je maatje gezellig op stap en zegevieren. Mooier wordt het niet. Dat bleek wel uit de overwinningsspeech van vorig jaar door Martin Huuskes en Robin Coster.

Afgelopen jaar wisten Martin en Robin hun eindscore tot het allerlaatste moment geheim te houden. De uiteindelijke overwinning was voor velen een verrassing en voor sommigen een tikkeltje pijnlijk. De speech van Martin en Robin was legendarisch, een mooie opzet voor een prachtige avond. Met dat in het achterhoofd waren de messen geslepen voor de editie van 2015. Het was daarbij duidelijk dat vooral Tim en Bob (Huuskes) op revanche uit waren.

De dag was goed georganiseerd. Onderweg een heerlijk “broodje bal”, na de tijd mosterdsoep en een groot portie spareribs. Echt mannenvoedsel dus en dat werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. Tel daarbij de muziek en de nodige biertjes/wijntjes en het aloude succes recept voor de Herendag is daar.

Aangekomen bij de prijsuitreiking. Konden Martin en Robin hun titel prolongeren? Helaas voor deze heren bleek dat 38 punten niet genoeg was voor de hoofdprijs. Het bleef lang speculeren op het terras wie uiteindelijk aan de sushi tafel bij Tao mocht aanschuiven. De prijswinnaars van editie 2014 schoven onder tafel toen de namen van de winnaars 2015 bekend werden. 

De winnaars sprongen op dezelfde tafel. Met een score van 43 punten troefden gebroeders Bob en Tim Huuskes het deelnemersveld af.

Al met al een zeer geslaagde editie va de Herendag en wij kunnen niet wachten op volgend jaar.

er zijn geen afbeeldingen gevonden