Herendag: altijd een natte dag

Herendag: altijd een natte dag

Regen of zonneschijn, dat maakt niet uit. Als de dames er niet bij zijn dan vloeit het bier rijkelijk. Sommigen mannen grepen de eerste beste bui aan om rechtsomkeer te maken naar het clubhuis. Een langere netto bier tijd, want daar draait het op de Herendag toch ook een beetje om.

Maar natuurlijk werd er ook gegolft. En goed ook. De Four Ball better ball spelvorm leent zich uitstekend voor zo’n dag. De beste stableford score wordt geteld dus is het van belang dat de koppels de goede holes met elkaar afwisselen want levert per saldo meer punten op. Martin Huuskes beheerst dit spelletje erg goed getuige zijn 4 overwinningen in de laatste 6 jaar. De laatste jaren met Robin Coster (McCossy) was het een enorme strijd tegen Tim en Bob Huuskes, een familie aangelegenheid dus.

Bob en Tim kwamen niet verder dan 39 punten, niet goed genoeg voor een prijs. Saillant detail: Bob heeft een nieuwe driver. Op de kop van de club staat GBB Epic. Als je niet beter zou weten, dan zou het ook zo maar een nieuwe party drug kunnen zijn. Maar het is toch echt een driver. Met jail break technology. Zou dat jail break iets met het overlijden van Elvis te maken hebben nu 40 jaar geleden ? What’s in a name. Voor Bob werkte het dit keer iets minder want kaarsrechte drives van 300 meter werden afgewisseld met out of bounds pegels. Tim had nieuwe clubs en met name de korte ijzers produceerden een hoop backspin maar dat helpt ook niet echt als je te kort bent. Een ogenschijnlijk mooie slag ligt dan toch 8 meter van de hole. Work in progress Tim !

Robert Nijhuis en Joep Kockmann kwamen uit op 41 punten. De birdies werden niet goed genoeg verdeeld over de ronde. Waar Kockmann en birdie sloeg deed Nijhuis dat ook en dat helpt bij een nagenoeg gelijke handicap  niet echt. Joep Kockmann miste op de laatste hole (Oost 5) zijn eagle punt van ongeveer één meter. Het hadden er dus ook 42 kunnen zijn. Vierde prijs dus.

Gelegenheidsduo Roelof Amelink en Marcel Kip scoorden een verdienstelijke 42 punten. Daarbij moet nog wel worden opgemerkt dat Marcel het heeft gepresteerd om maar liefst 7 Ladies te slaan. Dat kwam hem nadien duur te staan. Het tafeltje waar Marcel aan stond bleef hem regelmatig herinneren aan zijn Once Twice …… Seven times a lady! Wel samen derde en beide heren wonnen een frituur pan. Daar kan de mediacommissie met speels gemak een paar grapjes over maken, maar dat gaan we niet doen!

Martin Huuskes en McCossy maakten de verwachtingen bijna waar. Een score van 42 was niet genoeg voor de overwinning al dachten ze dat wel lange tijd. De speech was natuurlijk al klaar. Deze uitslag scheelde toch al snel een half uur luisteren en zo kon nog een nieuwe neary op hole 18 worden gespeeld. 
Verrassende winnaar waren Cees Kaaij met zijn gast Bob Jonker. Een gezamenlijke score van 45 bleek ruimschoots voldoende voor de overwinning.

Longest en Leary voor Joep Kockmann en Neary knap voor Gerrit van Buiten.

Al met al een prima dag. Een klein maar heftige regenbui om 16.00 uur waarna sommigen kerels het zoals gezegd voor gezien hielden. De inwendige mens werd goed verzorgd middels een kopje soep en een dag schotel  al is een BBQ meer geschikt voor dit soort dagen. En wellicht een goedkope schlagerzanger voor de gezelligheid.