Heren senioren 1 (27 holes): Driekwart…

Heren senioren 1 (27 holes): Driekwart…

Het is 20 April, de voorspelingen zijn grandioos, strak blauwe lucht temperatuur van rond de 25 graden en een competitie dag op het “Augusta van het Oosten” zoals wij begrepen hadden.
Waar de vergelijking vandaan komt is mij niet duidelijk, maar dat de bollopende greens op hole 3 tot en met 9 er iets mee te maken hebben zal. Het aanspelen van deze ook nog eens harde droge greens vereist een goed game plan. De gastvrijheid, ontvangst en verzorging van de heren van de Lage Mors was super en zeker van Master niveau! Heren succes met klasse behoud!

Met de altijd stabiele Jaap van de Vegt in ons zestal, moesten we aantreden tegen de Twentsche, die hun eerste man toch hadden opgesteld, hij zou er aanvankelijk niet bij zijn. Dit geeft wel aan dat de Twentsche er alles aan had gedaan om het gat van 2 punten met ons in hun laatste wedstrijd te dichten.

De dubbels met Ton en Matthieu, Jaap met Coen en Henk en Walter de kers verse Heerencup winnaar met 41 punten. De eerste greensome was van zeer hoog niveau na hole 4 A/S beide 1 boven de baan, op hole 5, 6 en 7 werd met parren en een bogey op 8 werd de partij 2/1 gewonnen. Ook de andere greensomes werden gewonnen respectievelijk 2up en 2/1.

Zo na de lunch nog 2 partijen winnen en de winst zou binnen zijn. Matthieu als eerste single begon goed, na 6 holes 4up, dit bleef zo tot 10, waarschijnlijk ging het spelen van parren zo makkelijk dat hij op hole 10 voor de derde keer hole 1 die dag, zijn afslag topte en  de tegenstander een birdie maakte 3 up. Hole 11 waterbal 2up, hole 12 vervelende ligging fairway bunker komt hij niet uit geeft de hole, 1 up. Hole 13 in de middag getransformeerd van par 3  tot par 4 232m maakt tegenstander birdie en is par niet genoeg het wordt A/S.

Op de Fairway van 14 komt Nanno met water langs en valt bijna uit zijn buggy als hij de stand hoort, hij wist dat het 4 up was geweest. Jaap wint als derde single met twee vingers in de neus 5/4 en staat op hole 16 met een grote glimlach te genieten. Even uitspelen met dit mooie weer.

Ondertussen horen we Walter te vaak FORE roepen hij is duidelijk onrustig, hij verliest 2 up, dezelfde holes 8 en 17 waren de oorzaak. 1 keer winst, 1 keer verlies, maar hoe gaat het met Matthieu, valt hij helemaal door de mand?? Nee, hij pakt hole 14,15 en 16 met parren en wint 3/2.

Coen had een lastige partij kon niet loskomen van zijn tegenstander wordt A/S. Henk wint in alle stilte met 4/3. Ton die op 17 en 18 de kans laat liggen om zijn laatste match te winnen speelt A/S. Hij speelt de laatste keer op de Twentsche niet mee, zo ook zal Walter er niet zijn, hij had niet verwacht dat er op 11 Mei nog gespeeld zou moeten worden en had zijn welverdiende vakantie reeds geboekt. Team wint met 14-4.

Maar nadat alle uitslagen binnen zijn, de Sallandsche wint 11-7 van de Koepel, begint onze Captain Henk te rekenen. Wij staan 6 punten uit 3, Sallandsche 4 uit 3 de Lage mors, de Koepel en de Twentsche (uitgespeeld) ieder 2 punten. Het gaat over PP’s? Mochten wij de laatste wedstrijd verliezen met 18-0 en de Sallandsche winnen met 18-0 dan zijn punten gelijk 6 maar hebben wij 16+ en de Sallandsche +14!!!!

We zijn kampioen met nog een match te gaan en promoveren naar de tweede klasse! Besluiten het op de Twentsche na de laatste match tegen de Koepel officieel te vieren! Tot na 11 mei

 

Heren Senioren 1 ’t Sybrook.