Heren 4 (36 holes): Competitieverslag 2016

Heren 4 (36 holes): Competitieverslag 2016

Na de nodige transfer perikelen zelfs tot ver na het verstrijken van de transfer periode staan er we toch gewoon weer met dezelfde 8 man klaar om de eer van het Sybrook in de 3e klasse te verdedigen.

Onze eerste wedstrijd is op de Twentsche tegen het 4e team van de Rosendaelsche, een moeilijke strijd die we dan ook verliezen. Ons enige excuus is dat op de greens die handige “stippellijnen” ontbraken (je raakt er toch aan gewend) en de ballen hier geen eigen leven leiden.

De tweede wedstrijddag zijn we gastheer. Dit jaar geen pretje wat betreft de baan, na afloop hebben we de nodige hoon over ons uitgestort gekregen.

Wel onze complimenten voor de Horeca die voor de beste lunch van alle banen zorgde, ook het diner en verdere verzorging was top, zodat ons gastheerschap toch nog enige glans kreeg.

De derde wedstrijd dag al vroeg op pad naar Nistelrode om op de fantastische baan van The Duke te spelen. De baan is in een goede conditie, wat we vooral merken was omdat de bal na je afslag moeiteloos wordt gevonden. Sterker nog, zelfs na het neerkomen nog meters door rolt. Onze tegenstander, Welderen, was een team waar we van moesten winnen wat ons ook lukt.

Dag 4 naar Welderen alwaar ons een baan was belooft die er niet goed bij zou liggen, maar daar hebben wij niets van gemerkt. Onze tegenstander is vandaag de Twentsche wat altijd een extra dimensie aan de wedstrijd geeft. Ook deze strijd levert ons een overwinning op.

De laatste dag alweer en op naar de Rosendaelsche. De mooiste baan van deze competitie, iedere hole is een plaatje om te zien. Onze tegenstander The Duke moet van ons winnen om kampioen te worden, wat ze helaas ook lukt.

Resumé, derde in de poule met, 2 banen en uit de top, 2 banen uit het linker rijtje en 1 degradatiekandidaat is voor ons een goed resultaat

Als captain wil ik graag Jan Hein, John, Meine, Herman, Gert Jan, Erwin en Hans bedanken voor hun geweldige inzet en voor alle mooie dagen voor en tijdens de Competitie.

Ronald Bonzet
Captain Heren 4, 36 Holes