Heren 3 (27 holes) Klasse behoud!

Heren 3 (27 holes) Klasse behoud!

Op de foto staand: Gerrit van Buiten , Herman Pegge, Felix Reijken, Jan Bergman en Tom Meijer. Zittend: Bert-Jan Denneboom, Rein Sanders en Willem Janssen.

Klassebehoud dat was voor Heren 3( 27 holes) het hoogst haalbare.

Op de laatste dag van de competitie was het nog vol aan de bak voor vier van de vijf teams. Sallandsche en De Koepel streden om de beker en de bijpassende promotie. Driene en Sybrook ging de strijd aan met als doel klasse behoud. Onze gastheren van de Twentsche hadden zich de afgelopen weken naar een veilige derde plek gespeeld en konden vanaf de zijlijn met volle teugen genieten van de strijdende partijen boven- en onderin. 

Het was weer een ouderwets gezellige competitie. Nieuw gezichten maar ook weer vele bekende oudgedienden. Qua spelniveau allemaal wel aan elkaar gewaagd, lage en wat hogere handicaps maar vooral veel gezelligheid en sportiviteit. Heren 3 met in de gelederen de ervaren golfers Tom Meijer, Felix Reijken, Jan Bergman, Bert Jan Denneboom, Herman Pegge, Gerrit van Buiten en Rein Sanders werden per wedstrijd door captain Willem Janssen in steeds wisselende dubbels de baan in gestuurd. De keuzes waren goed doordacht en er werden ook de broodnodige punten binnengehaald, maar steeds niet genoeg waardoor wij telkens de overwinning aan de tegenstander moesten laten. 

Tot die laatste dag dus. Strijdend, met het degradatie spook in de golftas, tegen onze vrienden van Driene op de mooie baan van de Twentsche, met een 8,0 door Leading Courses uitgroepen tot de mooiste baan van Overijssel. (’t Sybrook heeft in die lijst overigens een 7,8 met het dubbel aantal beoordelingen). Sallandsche en de Koepel vechten om het kampioenschap en vechten door tot de laatste flight, de laatste hole, de laatste put. De enorme ontlading eindigde al snel in een van de vijvers rondom het clubhuis van de Twentsche! Iets minder spannend was het bij ons want al vrij snel was het klasse behoud veilig gesteld.