Heren 2 zondag 27 holes Kampioen

Heren 2 zondag 27 holes Kampioen

Na de degradatie van vorig jaar naar de krochten van de NGF competitie, was het tijd voor drastische veranderingen in heren 2. Jarenlange zekerheden werden overboord gezet en technisch directeur Herbert ging de markt op, op zoek naar nieuwe talenten. Jeroen Nuyts werd weggekaapt bij de 36 holes en Chris Rikhof kwam over van de vrijdagheren.

Maar de eerste wedstrijd verliep stroefjes. Een schamele 10-8 overwinning op “de Sallandse” was erg zwaarbevochten. Dit viel iets tegen dus werden er gelijk maatregelen genomen. Captain Herbert Schipholt sloot zichzelf gelijk uit voor de volgende wedstrijden, een hard maar dapper besluit.

Werd het wederom een moeizaam seizoen ? Ook de tweede wedstrijd, tegen St Nyk, eindigde in een krappe 10-8 overwinning. De 3e wedstrijd meende een ieder al een rustdag te kunnen nemen en hadden we 3 !!! invallers nodig. Deze waren echter uiterst effectief en stelden de overwinning tegen het laag geklasseerde Driene keurig veilig (bedankt Tonny, Geert en Carel). Inmiddels was overduidelijk dat de laatste wedstrijd tegen Emmeloord een ware kampioenswedstrijd zou worden. Slagveld was de mooie 9 holes baan Weleveld. Deze lag er prachtig bij, en thuisclub Driene zorgde tevens voor een prachtige ambiance.

Ondanks de wat betere handicaps van Emmeloord werd de ochtendsessie met een 4-2 voorsprong afgesloten. Emmeloord had echter aan een gelijkspel genoeg waardoor de middagsessie allesbehalve een eitje leek te zijn. Hoe anders kan het lopen. De 1e single werd door Jeroen Nuyts met veel moeite op de laatste hole gehalved waar de 2e door Chris Rikhof berekenend als een penningmeester betaamd , en de 3e single door de ingevlogen Coen Brinkman gewonnen werden. Toen was er nog maar 1 punt nodig en deze haalde Robbert Kokje glansrijk binnen. Ook Erik Klinker won zijn pot, waardoor George Newby de teugels wat kon laten voeren en Emmeloord nog een paar troostpuntjes kon geven. Het feest wat daarna losbarstte met veel drank en 1 vrouw was onvergetelijk, mede door het gezellige Driene team (waarvoor hulde, naar verluidt zijn sommige spelers van “de Sallandse” nog niet thuis ) . Golfen was bij hun wat minder maar feesten kunnen ze voor tien. Al met al een zeer geslaagd seizoen en de weg omhoog lijkt ingeslagen met dit team.

Spelers van dit team zijn: Jeroen Nuyts, Chris Rikhof, Coen Brinkman, Robbert Kokje, Henk jan Mouw, Erik Klinker, Richard van Yperen, George Newby en ( inmiddels non-playing) captain Herbert Schipholt.

Invallers waren Tonny Janssen, Geert Venema en Carel Soer