Heren 2 wint ‘derby van het oosten’

Heren 2 (36 holes) moest dit weekend om 9.00uur aantreden tegen de Twentsche op de Groene Ster in Leeuwarden. Vroeg je nest uit noemen we dat. 

Na twee uur sturen kwamen we snakkend naar koffie aan op een zonnige groene ster. Onze gastheren waren nog niet aanwezig, maar de geur van de koffie kwam ons op de parkeerplaats al tegemoet. Op de driving range konden de truien en windvangers uit, het werd zowaar warm. Zouden de weergoden ons dit keer tegen de voorspellingen in een keer matsen in het hoge noorden? Na een heerlijke morgen stonden we ook op een 4-2 voorsprong, degraderen kon nu niet meer. Kijken of een keurige derde plek in de middag nog veroverd kon worden? Het begon harder te waaien, de lucht kleurde donker grijs en dikke druppels vielen in een langzaam tempo op de mooie fairways van de groene ster. 

Gelukkig heeft de omslag in het weer geen omslag in ons spel opgeleverd en werd de derby tegen de Twentsche met 10-8 in ons voordeel beslist en de derde plaats veilig gesteld. Heren 2 bedankt voor wederom een gezellige competitie en een prima resultaat.

Aart-Jan Smit, Captain Heren 2