Heren 2 50+ vrijdag 27 holes kampioen!

Heren 2 50+ vrijdag 27 holes kampioen!

Na vorig jaar als Heren 3 (vrijdag 50+, 27 holes) kampioen te zijn geworden volgde promotie naar de 4e klasse. Als het nieuwe Heren 2 werd het team aangevuld met Henk-Jan Wendrich een nieuwe speler, die vanwege zijn kennis en ervaring op dit gebied ook maar gelijk Captain werd gemaakt.

Op vrijdag 7 april werd begonnen als gastheer maar op 14 april konden we dan echt aan de bak en speelden we op de drassige baan van De Lage Mors in Delden tegen De Koepel 1. Na twee gewonnen greensomes en vier gewonnen singles werd het uiteindelijk 12-6 en was de competitie voor ons dus prima begonnen.

Op 21 april was De Koepel gastheer en werd gespeeld tegen Heelsum 2. De baan lag er fantastisch bij en met name de greens waren in uitstekende conditie (even wennen dus voor ons … ;-). Na een pittige strijd in de ochtend met een verloren, een gewonnen en een gehalvde greensome was de stand 3-3. In de middag werd door ons even gas gegeven en doordat vier van de zes singles werden gewonnen was de eindstand 11-7 in ons voordeel.

28 april was het de beurt aan de Sallandsche om als gastheer op te treden. Op een uitdagende goed onderhouden baan (hoewel op de “buiten holes” de fairways wel heel breed zijn en de lay-out een beetje saai is) was De Lage Mors 1 de tegenstander. Hoewel deze de voorgaande partijen hadden verloren was van onderschatting van onze kant geen sprake. Het werd, door twee gewonnen greensomes, twee gewonnen en twee gehalvde singles uiteindelijk 10-8 voor ons. Omdat De Koepel en Heelsum die dag 9-9 gelijkspeelden was het doek, met drie verliespartijen, voor De Lage Mors gevallen en was degradatie al voor de laatste wedstrijd een feit.

Vrijdag 5 mei de laatste competitiedag op de Heelsumsche. Best bijzonder om op Bevrijdingsdag op een baan te mogen spelen die tijdens Operatie Market Garden nog werd gebruikt als landingssterrein van de parachutisten van het Britse leger. Een mock-up van een glider vliegtuig aan de rand van de vijver voor het terras van het clubhuis herinnerde ons nog aan die bijzondere gebeurtenis. Het was voor ons een belangrijke dag. Er werd gespeeld tegen de Sallandsche en ook deze konden nog kampioen worden. We mochten weliswaar verliezen maar moesten dan, op grond van de voorgaande partijen, tenminste 8 punten halen.
Na de greensomes in de ochtend was het 4-2 voor de Sallandsche, het zou toch niet ….?
Tijdens de lunch brak een vreselijk noodweer uit en moest er onder zeer regenachtige omstandigheden worden gestart met de singles. Gelukkig geen onweer, dus gewoon de wedstrijd uitspelen en niet de volgende week vrijdag terugkomen voor een paar holes op de inhaaldag. Al snel bleek in de baan dat het de goede kant op ging voor ons. Elkaar onderweg motiverend werd er om elke hole gestreden en nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleken 5 singles ruim te zijn gewonnen en één te zijn gehalved! Kortom, 13-5 voor ’t Sybrook, Kampioen in de 4e klasse en dus promotie naar de 3e klasse.
Het was een uitermate gezellige competitie met een stel leuke kerels die werd afgesloten met een lied en samenzang tijdens het diner in het clubhuis van de De Heelsumsche.

Welke toppers zijn met H2 kampioen geworden? Dat zijn (op volgorde van handicap) Bert Jan Denneboom, Dick de Ruiter, Herman Pegge, Henk-Jan Wendrich, Jan Bergman en Gerrit van Buiten. Erwin Engbers heeft 1x als invaller meegespeeld.