Heren 2 (36 holes) aan de bak

Heren 2 (36 holes) aan de bak

Vorig jaar kampioen in de reserve tweede klasse en gepromoveerd naar de reserve eerste klasse. Een aantal nieuwkomers: uit Heren 1 Martin Huuskes en Aart Jan Smit, hernieuwd lid Henk Bons, spijt optant Wilbert Huuskes, matchplay finalist Maarten de Gelder, en de vaste bezetting van vorig jaar: Robert Nijhuis, Sjoerd Postma en Bob Huuskes. Bijna 40% Huuskes aandeel in Heren 2 ! Is dat niet een beetje veel ? Nee dat gaat prima want zij stellen zich over het algemeen ook zeer bescheiden op.

De eerste klasse is echt een niveau hoger met als prettige bijkomstigheid een poule indeling met geweldige golfbanen: Hilversumsche, Hoge Kleij (Leusden), Noord Nederlandse (Glimmen) en last but not least Amelisweerd (Utrecht).

De vuurdoop was op 2 april op Amelisweerd. Tegen snelweg A27 aangeplakt werkelijk een prachtige 18 hole golfbaan. Uitstekende lay out en eigenlijk geen slechte holes. Tegenstander was Hilversumsche 4. Een aantal doorgewinterde golfers die ons in de foursomes op een 5 -1 achterstand zetten. Dat was niet de bedoeling maar Sybrook 2 kwam in de middag sterk terug: 5 van de 6 singles werden gewonnen. Alleen captain Robert Nijhuis verloor zijn single. Met 11 – 7 de eerste overwinning te pakken en wellicht een belangrijke.

Mooie anecdote: aanvoerder van Hilversum was van mening dat een foursome in 2,5 uur mogelijk moet zijn. Naar later bleek was hij advocaat. Logisch: daar waar 4 uur voor staat in 2,5 uur afraffelen. In de foursome lukte dat dus niet maar in de single makkelijk. Aart Jan Smit won binnen 2,5 uur met 7 om 6 van hem………

De Hoge Kleij was op 9 april gastheer en Noord Nederlandse onze tegenstander. Wat een heerlijke golfbaan! Wel honderden keren langs gereden op de A28 van Amersfoort naar Utrecht en niemand van ons team had daar ooit gespeeld. Bijzonder. Lange holes verscholen in het prachtig bosgebied. Op het terras heb je maar liefst zicht op 7 hole holes. In de baan zie je elkaar na de eerste hole niet meer terug. Niet voor niets een top 10 baan in Nederland. Genieten geblazen dus. Na de foursomes ‘slechts’ 3 – 3. Helaas een 10- 8 verlies. Had ook andersom kunnen zijn met een aantal potjes eindigend op hole 18.

Kampioenschap is ver weg maar klasse behoud lijkt gewaarborgd.