Heren 2 (36 holes) Kampioen 

Heren 2 (36 holes) Kampioen 

Het is gelukt. Heren 2 is kampioen in de reserve tweede klasse en promoveert hiermee rechtstreeks naar de reserve eerste klasse. De voorsprong op directe concurrent Rijk van Nijmegen was 3 matchpunten (doelsaldo). Nijmegen speelde tegen het reeds gedegradeerde Sallandsche en wij moesten aantreden tegen De Graafschap (altijd lastig, vraag maar aan Ajax…). Het waaide behoorlijk en dan biedt de tweede negen op Golfclub De Compagnie in Veendam toch weinig bescherming. Het kon alle kanten op. 

Nijmegen stevende na de foursomes (6-0) af op een dikke overwinning, waar wij met een 4 – 2 voorsprong met de singles begonnen. Onze voorsprong was nog maar 1 matchpunt. We hadden het nog steeds volledig  in eigen hand maar dan moesten we wel alle singles winnen. 
Jeroen verliest de eerste en dat betekende dat Nijmegen in ieder geval één single moest verliezen. Robert was met een overwinning na 10 holes al weer terug in het clubhuis en kon dus nog de bizarre ontknoping van de eredivisie live op televisie volgen. Even chatten met teamgenoot Arnold die in de studio bij Fox Sports stiekem zat te duimen voor PSV. Wij worden geen Ajax dacht Robert en scheurde met een buggy samen met Jeroen door de baan ter ondersteuning van de teamgenoten. Bob won vrij gemakkelijk en ook Sjoerd won zijn partij. 

Cor en Gijs nog in de baan. In de ochtendsessie hadden ze gezamenlijk na ruim 4 uur de foursome op de 18e hole gewonnen en ze hielden Heren 2 daarmee in de race, de helden. Nauwelijks tijd om te lunchen en bijna onmiddellijk weer de baan in voor de single. Op een gegeven moment Gijs 4 down en Cor 3 down. Theoretisch nu 10 – 8 en dat was achteraf niet genoeg geweest. Wij worden wel Ajax. Het zal toch niet ? Cor wilde geen steun van zijn ploeggenoten en kwam na 17 holes vechten op all square en sleepte er uiteindelijk een verdiende overwinning uit. Ook Gijs liet zich niet kennen en won ook op hole 18. Eindstand 14-4. Nijmegen kwam niet verder dan 13 – 5 en dat betekende officieel KAMPIOEN ! Teamgenoot Willem had het live verslag op de app gevolgd en stond ons in het clubhuis van ’t Sybrook op te wachten voor en afzakkertje samen met Heren 1. Een prachtige competitie met een nog mooier resultaat. Wij danken Danielle en horeca team voor het lange wachten.