Heren 2 (36 Holes): Half way

Heren 2 (36 Holes): Half way

Halverwege de competitie en tijd voor een tussenbalans. In het team 8 spelers in vaste foursomes Martin en Wilbert Huuskes, Tom Lentfert en Sjoerd Postma, Aart Jan Smit en Maarten de Gelder, Robert Nijhuis en nieuwkomer Robin in het Veld. Twee wedstrijden gespeeld en 2 gewonnen. So far so good.  

De eerste was een vrij gemakkelijke overwinning op  Rosendaelsche 14 – 4. Op de Edsese Golfclub (Papendal), die overigens niet in  Ede ligt maar op 500 meter van het station van Arnhem. Dat is net zo iets als Hengelose Golfclub ’t Sybrook, onlogisch en heel verwarrend, maar dat terzijde.
De tweede was een zwaar bevochten overwinning op de Edese op de Noord Nederlandse. Na de foursomes 0 – 6. Daar wordt het in beginsel niet gemakkelijker van. Hebben we wel de goede foursome samenstelling. Tijd voor ons belangrijkste wapen: mentaliteit. AJ, Martin, Wilbert en Robin winnen en Robbie speelt gelijk. Tussenstand 9 – 7. Maarten de Gelder nog in de baan of liever gezegd buiten de baan. Want is weliswaar lang maar soms ook heel erg scheef….

Op hole 18 moest Maarten een gevaarlijke meterput maken voor de halve en dat deed hij.  Een overwinning van 10 – 8 dus. Blijdschap bij ons en zure gezichten bij Ede.

Afgelopen zondag waren we gastheer. Traditie bij Heren 2 is dat zodra de indeling bekend is, de captain onmiddellijk wordt geïnformeerd dat de meeste mannen er bij het gastheerschap niet bij kunnen zijn vanwege allerlei heel belangrijke verplichtingen. Robbie en Sjoerd waren de sigaar aangevuld met Maarten voor de middag start. Concurrenten Almeerderhout en Noord Nederlandse deden goede zaken. Zondag op de Rosendaelsche kunnen we een hele goede stap zetten richting kampioenschap. Wordt vervolgd.