Heren 1 verrassend maar terecht kampioen!

Heren 1 verrassend maar terecht kampioen!

Het vorige seizoen speelde Heren 1 voor het eerst in de eerste klasse en dat was toch wel een bijzondere ervaring. Het niveau was enorm hoog en degradatie werd nipt voorkomen. Ter illustratie: De Goyer werd kampioen promoveerde naar de hoofdklasse en strijd nu om het kampioenschap van Nederland.

Logisch dus dat de verwachtingen niet al te hoog gesteld werden. Voor klassebehoud hadden de mannen vooraf getekend. Een gedeeltelijke nieuwe samenstelling. Tim Huuskes, Tim Nuyts, Joep Kockmann en Tom Lentfert waren er vorig jaar ook al bij. Nieuwkomer Rowan Blankers is met handicap 3,2 gelijk de  sterkste speler. Vorig jaar speelde hij nog voor Zwolle. Talent Kwint Kuipers met handicap 4,5 kwam er als jongste bij.

Maar hoe anders zou het allemaal lopen. Met overwinningen tegen De Compagnie (Veendam), Groene Ster (Leeuwarden) en Hooge Graven (Ommen) op zak was het de laatste speeldag een echte finale tegen Zwolle. Ook zij hadden alles gewonnen. maar vanwege de ruimere zeges van ’t Sybrook zou 9 – 9 voldoende zijn.

Makkelijk zou het niet worden. Zwolle speelde immers vorig jaar nog hoofdklasse. De baan van Hooge Graven was wel in ons voordeel en heeft een grote gelijkenis met ’t Sybrook. De basis moest in de foursomes worden gelegd. Rowan Blankers en Tim Huuskes speelden de eerste foursome Tim Nuyts en Kwint Kuipers de tweede en ‘de oudjes’ Joep Kockmann en Tom Lentfert de derde.

Rowan en Tim verloren maar de andere twee koppels sleepte de overwinning binnen: 4 – 2. Nog 5 punten te gaan. Zou het dan echt gebeuren?
In de middag werd het ongelofelijk spannend. Rowan verloor de eerste single. Dus de punten moesten achtereenvolgens komen van de anderen. Tot de laatste holes bleef het spannend. De meeste partijen rond hole 12 nog achter, maar drie holes later was alles omgedraaid. Tom won als eerste zijn single. Toen Tim Nuyts ook won en Kwint en Joep beide dormi stonden was het kampioenschap binnen. Uiteindelijk werd het zelfs 14 -4.

De mannen kunnen zich opmaken voor de promotiewedstrijd en strijden om een plek in de hoofdklasse. op 21 mei is Merwelanden (Dordrecht) de tegenstander.  Een club met grote ambities. Kampioenschap was de doelstelling is op hun website te lezen. Een uitgebreid trainingskamp in Spanje ging hier aan vooraf. Ze zijn dus nu zeker gebrand op promotie.

Maar onze mannen zijn zeker niet kansloos. Buiten de eerste en tweede speler zijn de handicaps vergelijkbaar. En de typische matchplay mentaliteit zal doorslaggevend zijn.