Heren 1: TROTS op de mannen!

Heren 1: TROTS op de mannen!

Het eerste Herenteam heeft de eerste cruciale wedstrijd tegen Zeewolde gewonnen en zich daarmee (zo goed als) verzekerd van handhaving in de eerste klasse.

De chique, maar oh zo mooie Golfclub de Goyer was gastheer van de tweede competitiewedstrijd. Voor ons de eerste test in de nieuwe samenstelling, nadat we vorige week waren gestart met het gastheerschap. Die dag leerde ons dat de eerste klasse duidelijk een stapje hoger is dan de tweede, waarin we ons jarenlang hebben thuis gevoeld. We moesten dus aan de bak en wel direct tegen onze grootste concurrent Zeewolde.

De vaste dubbels bleven onveranderd. Tim Huuskes met ‘longhitter’ Joep verloren samen nog nooit. ‘Mental coach’ Martin haalt het beste spel naar boven in Tim Nuyts en de twee onbevangen ‘rookies’ Aart-Jan en Tom maakten het strijdplan compleet. Op papier een gouden combinatie van spelers die elkaar goed aanvullen.

Bij de lunch 3-3. We hadden er wellicht een puntje extra kunnen uitslepen, maar toch… Er bleef perspectief op een goed resultaat…

Dan de singles. Op voorhand wetende dat we minimaal 7 punten nodig hadden was iedereen gebrand op zijn partij. Daarbij was de gemiddelde handicap van Zeewolde 2 punten lager dan die van ons, dus wachtte ons op papier een zware middag. Door iedereen werd geknokt voor iedere hole, iedere slag en iedere putt.
Uiteindelijk kwam alles neer op twee partijen. Met een gelijke stand van 7-7 stond Martin 1 down en Aart-Jan 1 up op hole 17…

En dan treed een oude sportwet in werking: “Neem Martin nooit mee de 18e hole op”… Als zoon van kan ik hier met 29 jaar levenservaring over meepraten. Helaas had zijn tegenstander nog nooit van deze sportwet gehoord en kwam Martin All Square op hole 17. Op de 18e maakte Martin zijn status meer dan waar: Een houten 3 vanaf de fairway, een fade om de boom op 4 meter van de pin. De tegenstander in mineur en wij in extase.
Ook Aart-Jan bracht op knappe wijze zijn overwinning binnen en daarmee was het feest compleet.

Aan tafel werd gezongen over een mogelijk kampioenschap. De tegenstanders worden alleen maar beter, maar wij ook. En zolang de oude sportwetten ons niet in de steek laten, zijn wij voor niemand bang. We houden u op de hoogte.

Vriendelijke groet,

Tim Huuskes
Captain Heren 1.